Политика

Губернатор Житомирщины отвоевал у армии похищенного военкомами студента (видео)

21 августа 2015 19:48

Подякувати голові Житомирської облдержадміністрації за дотримане слово Томаш Городинський прийшов уже у цивільному одязі, хоча ще зовсім нещодавно носив військову форму, пише Житомир.info

25 червня, коли Томаш разом з товаришами прийшов підписувати обхідний лист, його призвали до армії і того ж дня відправили на медичну комісію. На момент отримання повістки, Томаш ще був студентом Житомирського музичного училища, і вже був зарахований до Вищої духовної семінарії Босих Кармелітів у Кракові. Працівників військкомату не зупинило навіть те, що у юнака була серйозна травма хребта, і його відправили до тренувального центру у Полтаву, навіть не давши змоги отримати диплом. Рідні та друзі Томаша звернулися за допомогою до голови Житомирської облдержадміністрації Сергія Машковського. Зрештою майже через три місяці хлопця комісували за станом здоров’я, і батько та товариш Томаша прийшли до губернатора подякувати за сприяння у вирішення проблеми.

Юнак розповідає: його випадок не поодинокий, багатьом вручили повістки під час підписання обхідного листа, але серед товаришів по службі Томаш - єдиний, кому вдалося владнати ситуацію.
 

«Всі, в основному, з сіл. Багато хлопців не отримували повістки взагалі, просто приїхали і забрали. Один взагалі з Чернігівської області, і якось так вийшло, що він призваний Житомирським військкоматом. Як так - не знаю», - розповідає Томаш.

Юрій Мандро, який з самого початку опікувався долею товариша, розповідає: допомогти Томашу зголосилося багато небайдужих людей, особливо вдячні очільнику області, який взяв справу на особистий контроль.

«Хоча надії було мало, але вражений був, по перше, що так можна - зайти на прийом до губернатора і сказати, що є проблема. Губернатор вислухав, пообіцяв посприяти її вирішенню. І таки дійсно дотримався слова і вирішив цю проблему, і я вражений, що губернатор реагує на проблеми простих людей, на поодинокі випадки. Не проблеми області, міста, якихось великих громад, а проблеми конкретної людини. Ми звернулися і він вирішив цю проблему. Я не думав, що це можливо в нашій країні»,- каже Юрій Мандро.

Голова Житомирської облдержадміністрації зазначив, що, на жаль, це не поодинокий випадок.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling