Харьков

Харьковский антикоррупционный центр: 9 миллионов для "Парка Горького"

10 сентября 2015 16:24

Комунальне підприємство "Центральний парк культури та відпочинку імені М. Горького" 4 вересня 2015 року повідомило про акцепт пропозиції ТОВ «Будівельна компанія БУДРЕСУРС». Акцепт на реконструкцію пішохідно-транспортної мережі в районі спортивного комплексу по вул. Біла Акація, яку ТОВ «Будівельна компанія БУДРЕСУРС» повинен виконати протягом 2015-2016 року. Ціна акцептованої пропозиції склала 8 828 768,40 грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ТОВ «Будівельна компанія БУДРЕСУРС» має юридичну адресу м. Харків, провулок Кравцова, буд.19, офіс 4-1. Засновником, підписантом, керівником в теперішній час та кінцевим бенефіціарним власником ТОВ «Будівельна компанія БУДРЕСУРС» є одна людина – Колесник Роман Миколайович. Розмір внеску Колесника Романа Миколайовича до статутного фонду склав 100000 грн. Контактний телефон в тендерній документації та Єдиному державному реєстрі – 0504023022.

Людина з тією ж самою адресою та паспортними даними також певний час була власником та директором ТОВ "Дорожньо-Будівельна компанія "Уровень" (ТОВ "ДБК"УРОВЕНЬ"), яке неодноразово протягом 2012-2015 рр. вигравало тендери, які проводило Комунальне підприємство "Центральний парк культури та відпочинку імені М. Горького". Відомо, що коли Колесник Роман Миколайович був директором ТОВ "ДБК"УРОВЕНЬ", то серед списку контактних телефонів підприємства був і телефон, який сьогодні вказаний, як контактний телефон ТОВ «Будівельна компанія БУДРЕСУРС» - 0504023022. Також ТОВ "ДБК"УРОВЕНЬ" входить до списку підозрілих контрагентів по реконструкції парку Горького, який опублікувало УБОЗ ГУМВС України в Харківській області, в рамках розслідування кримінальної справи проти осіб, які займали та займають в Парку Горького вищі керівні посади, в тому числі і відстороненого на два місяці від займаної посади директора Парку Дмитра Поздєєва через підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Нагадаємо, що харківські правоохоронці підозрюють керівництво КП «Центральний парк культури та відпочинку ім. М. Горького» в розкраданні коштів підприємства у особливо великих розмірах.

Власниками та кінцевими бенефіціарними власниками ТОВ «Дорожньо-будівельна компанія «Уровень» є депутат Чугуївської райради Валерій Пєвнєв, обраний від Партії регіонів, та компанія з управління активами «Фінекс-капітал» Ігоря Когута та Лади Крімерман.

Керівником та підписантом є Ігор Когут. На початку липня ДБК «Уровень» отримала від Харківської мерії на ремонт доріг підрядів на 40,37 млн грн., а у травні ще на 12 млн. грн.

Конкурентами ТОВ «Будівельна компанія БУДРЕСУРС» на тендері було ТОВ «ГрандбудУкраїна» та ТОВ "Альбус Груп". ТОВ «ГрандбудУкраїна», як раз фігурує в матеріалах кримінальної справи проти осіб, які займали та займають в Парку Горького вищі керівні посади.
За даними правоохоронців, з липня по вересень 2014 року Поздєєв у змові з директором ТОВ «ГрандбудУкраїна» вчинив розтрату бюджетних коштів на суму 240 тис грн. шляхом завищення вартості придбаної техніки. У серпні 2014 року КП «Центральний парк культури та відпочинку ім. М.Горького» провело торги на купівлю автомобіля спеціальної призначення Ruthmann 2007 року випуску. Участь у торгах взяли дві компанії: ТОВ «ГрандбудУкраїна» та ТОВ ВКФ «Промтехобладнання». За даними слідчих, директор КП та керівник приватників завідомо знаючи результати проведення закупівлі, завищили вартість автомобіля Ruthmann вдвічі, що підтверджується висновком експертизи. Крім того, «ГрандбудУкраїна» не мали права допускати до торгів, адже підприємство не ліквідувало податковий борг.

ТОВ «ГрандбудУкраїна» заснував Юрій Пєнцов. Вигравати тендери вона почала у 2010 році і за наступні три роки отримала підрядів на 67,12 млн грн. Більшість з них на суму 62,93 млн грн. були від парку імені Горького. З травня 2015 року керівником цього підприємства є Олександр Олійник.

Інший конкурент ТОВ «Будівельна компанія БУДРЕСУРС» - ТОВ "Альбус Груп" має юридичну адресу м. Харків, вул. Гоголя, буд. 7. Засновником та кінцевим бенефіціарним власником є Колесник Олена Олександрівна. Керівником та підписантом – Краснов Артем Миколайович. Статутний фонд ТОВ "Альбус Груп" складає 1000 грн.

Нагадаємо, що в листопаді 2014 року КП «Центральний парк культури та відпочинку імені М. Горького уладав угоду з ТОВ«Грандбудукраїна» на благоустрій рекреаційної зони в районі вул. Біла Акація. Вартість угоди тоді склала 9,95 млн грн.

Оригинал


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling