Спорт

Лейтенант милиции батальона "Луганск-1" стал Чемпионом Европы (фото)

14 сентября 2015 19:11

У болгарському місті Пазарджик завершилася континентальна першість з авіамодельного спорту.

«Боєць батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Луганськ-1» лейтенант міліції Андрій Умріхін з міста Жовква на Львівщині здобув у болгарському місті Пазарджик Кубок чемпіона Європи з авіамодельного спорту в особистому заліку», – повідомили сьогодні, 14 вересня, «Щоденному Львову», в прес-службі обласної державної адміністрації, де також розповіли в понеділок:

«У змаганнях брали участь спортсмени з 24 країн, включаючи Україну, Англію, Німеччину, Францію, Іспанію, Швецію, Фінляндію та ін. У складі національної збірної команди України виступав боєць батальйону патрульної служби особливого призначення «Луганськ-1» Андрій Умріхін – лейтенант міліції, жовківчанин., педагог з 26-річним стажем.

Коли сталася біда на сході України, він став волонтером, возив допомогу бійцям – добровольцям. Минулого літа відкрив у Львові школу підготовки, де навчаються керувати безпілотними апаратами бійці з батальйонів «Азов», «Донбас», «Дніпро» та ін. Згодом він вступив до батальйону «Луганськ-1».

Андрій розповів: «Авіамодельним спортом я почав займатися з 6-річного віку. Привів мене в спорт мій старший брат. У 1977 році я вперше став чемпіоном Львівської області з авіамодельного спорту (кордові моделі, повітряний бій)».

Потім були перемоги в європейських та світових чемпіонатах. Андрій багаторазовий чемпіон України, володар різних кубків світу, чемпіон Європи та світу в командному заліку, а тепер – чемпіон Європи та світу (2014 рік) ще й в особистому заліку. Враховуючи специфіку бойових дій у зоні АТО і досвід Андрія в авіамоделюванні, генерал-лейтенант міліції Анатолій Науменко пропонує командиру батальйону Костянтину Скліфусу та Андрію Умріхіну створити групу аеророзвідки на базі батальйону.

І вже незабаром, бійці новоствореної групи аеророзвіди, їдуть до Львова для навчання управлінням безпілотними апаратами. Андрій розповів також:

«Використання безпілотників дає максимальну кількість інформації в режимі онлайн, - що дозволяє швидко реагувати і приймати рішення. Спектр використання аеророзвідки дуже широкий.

Це і виявлення пересувань диверсійно-розвідувальних груп і техніки бойовиків, різних комунікацій, огороджувальних споруд, вогнищ пожежі, наркоплантацій. Використовуємо безпілотники і при пошуках зниклих людей і тварин. Це економить як людський, так і матеріальний ресурси.

У складі команди у нелегкій боротьбі, яка ускладнювалася ще й важкими кліматичними умовами (спека до 40 градусів) і сильними суперниками збірних команд Іспанії, Англії, Молдови, Німеччини та Росії, ми крок за кроком йшли до перемоги. У всіх складалося таке враження, що під час жеребкування нас спеціально не зводили з командою Росії, тримаючи до фіналу, адже в чемпіонаті брало участь 40 команд.

І вже в півфіналі, а потім і у фіналі, наш екіпаж одержує впевнену перемогу над суперниками з Росії. Ось вона довгоочікувана перемога – ми чемпіони. І, це перемога не тільки моя, це перемога всіх бійців, які несуть службу в зоні АТО. Саме їхня віра в нас і привела мене на найвищу сходинку п'єдесталу. Слава Україні!».


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling