Харьков

Волонтеры Харьковщины доставили на передовую очередную помощь (фото)

16 сентября 2015 16:11

Харківський волонтер мережі "Вільні Люди" О.Любінецька більш ніж чотири доби розвозила гуманітарну допомогу по передовим позиціям українських військових.

Першою зупинкою у дорозі було розташування бійців батальйону "Світязь", далі волонтер попрямувала за Стиницю Луганську, звідти під Горлівку, Майорськ, Дзержинськ, Новгородське, де завітала у гості до 17 та 34 батальйону 57 бригади. Кінцевою зупинкою поїздки були околиці Донецька - Піски, тут харків'янку чекали бійці 39 батальйону 55 бригади, для яких спеціально був пригнаний мотоцикл, та 1 штурмова рота ДУКу.

Всього ж волонтер привезла цілий автомобіль різних подарунків. Зокрема, тепловізорний приціл, 35 комплектів форми, 55 пар берців, два намети, 10 рацій, 100 кг. ковбаси та 150 кг. сиру, мастило для техніки, медикаменти, спецподушки, консервацію, машинки для стрижки, маскувальні сітки, каву, свічки, сигарети, свіжі овочі, іграшки для дітей добровольців та смаколики з Португалії від Фонду "Янголи Милосердя".

"Кожного разу ми веземо цілий автомобіль допомоги, спеціальних замовлень, і щоразу я розумію, що цього не вистачає, потрібно ще. Зараз знову настає холодна пора року, і хлопцям потрібна тепла форма, одяг, взуття та термобілизна. Також багато хто потребує транспорту та оптики, будемо усе це збирати", - говорить Олена.

Ситуація на передовій стала набагато спокійнішою та навчені гірким досвідом попередніх місяців "перемир'я" волонтери вважають, що краще бути готовим до різних варіантів подій.

"Звичайно ми сподіваємось, що ця тиша у зоні АТО протримається якнайдовше, але проросійські бойовики вже не раз доводили, що довіряти їм нів'якому разі не можна. Тому ми не будемо зменшувати кількість поїздок, і якщо бойові дії поновляться, знатимемо, що зробили усе можливе, щоб допомогти нашим хлопцям", - говорить співкоординатор волонтерської мережі "Вільні Люди" Сергій Кузан.

"Вільні Люди" висловлюють подяку усім доброчинцям та партнерам, які допомогли здійснити цю поїздку, зокрема,Фонду "Приятелі ЗСУ" (Канада), ТОВ "Добросмак" (Україна, Харків), Фонду "Янголи Милосердя" (Португалія) та іншим. 

 

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling