Политика

Боевые пловцы и разведчики спецназа Нацгвардии провели учения (фото)

21 сентября 2015 15:42

В Одесі завершився польовий вихід окремого загону спеціального призначення Південного територіального управління НГУ.

До захопленого «терористами» пірсу на повній швидкості підходить моторний човен із озброєними гвардійцями на борту. Спецназівці десантуються під прикриттям кулемета — починається штурм.

Бійці діють групами, прикриваючи один-одного. «Така тактика потребує максимальної злагодженості та довіри до товариша, який прикриває спину», — розповідають гвардійці.

Штурм — це швидкість, чіткість, оперативність. На рахунку кожна секунда, кожен крок відпрацьований годинами тренувань.

За лічені хвилини всі об’єкти, захоплені умовним супротивником, зачищені — спецназ поставлене завдання виконав на «відмінно». Це лише один із сценаріїв, відпрацьованих одеськими гвардійцями у ході польового виходу.

В іншій ситуації за справу беруться бійці водолазної групи. Водолази проводять розвідку та амфібійні операції. Вони наближаються під товщею води та з’являються там, де ворог не чекає нападу. Фатальна несподіванка.

«Це далеко не перші заняття такого рівня. Особовий склад постійно тренується та вдосконалює фахові знання та навички, — розповідає командир підрозділу, — а польові заняття відображають результат того, чого ми навчилися за останні кілька місяців».

Спецназівці відпрацювали операції на воді і на землі, вдень і в ночі. На цьому етапі план польового виходу виконаний, бійці повернулись до Одеси. Підготовка воїнів триватиме і надалі, адже спецназ ніколи не спиняється, для них найлегший день — завжди вчорашній.

 


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling