Политика

Турчинов: Подписаны принципиально важные общие документы Украины и НАТО

22 сентября 2015 13:34

Секретар РНБО Олександр Турчинов разом з Генеральним Секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом підписали Дорожню карту програми Партнерства зі стратегічних комунікацій між Радою національної безпеки і оборони України та Міжнародним секретаріатом НАТО, повідомляє прес-служба Секретаря РНБО.

Програма Партнерства спрямована на здійснення комплексної підтримки нашої держави у сфері стратегічних комунікацій, зокрема протидії російській пропаганді та інформуванні громадськості про події в Україні.

Крім того, Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України, Голова Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю України Олег Гладковський разом із представником НАТО з оборонних інвестицій Е.Герольдом підписали Спільну декларацію щодо посилення оборонно-технічного співробітництва України з НАТО.

Також Міністр закордонних справ України Павло Клімкін та Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг підписали Угоду між Урядом України та Організацією Північноатлантичного договору про статус представництва НАТО в Україні.

За словами Олександра Турчинова, сьогодні були підписані «принципово важливі спільні документи України і НАТО».

«Це, насамперед, угода про статус представництва НАТО в Україні, яка суттєво підвищує значення цієї установи. По-друге, ми започатковуємо наше партнерство у такій важливій сфері, як стратегічні комунікації, і випускаємо відповідну дорожню карту», - сказав він.

Окрім того, на його думку, Декларація з посилення оборонно-техічного співробітництва між Україною і НАТО, «допоможе зняти штучні суб’єктивні обмеження в цій важливій сфері».

«Підписані документи, передбачають поглиблення наших відносин у ключових сферах протистояння сучасним викликам та свідчать про започаткування нового, набагато більш практичного етапу нашого співробітництва», - підсумував Секретар РНБО.


 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling