Харьков

Райнин сказал, кого на Харьковщине поймали в антикоррупционные "сети"

23 сентября 2015 14:39

На сьогоднішній день на «гарячу лінію» проекту «Стоп корупція» звернулися понад 370 харків’ян і жителів районів області. Жодне повідомлення про корупцію або інші правопорушення не залишилося без реагування, запевнив очільник ХОДА, голова Харківської територіальної організації партії «Солідарність» – Блок Петра Порошенка» Ігор Райнін.

Так, завдяки дзвінку небайдужої мешканки області співробітники управління СБУ та обласної прокуратури спіймали «на гарячому» двох міліціонерів Куп’янського міжрайонного відділу, які вимагали гроші, щоб закрити питання кримінальної відповідальності за скоєння ДТП. Ще один міліціонер «попався» в Харкові. Завдяки оперативному повідомленню на «гарячу лінію» затримали заступника начальника сектора Харківського райвідділу міліції, який вимагав гроші від громадянина за не притягнення до кримінальної відповідальності за ч.1 ст. 309 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання наркотичних речовин).

Викладач кафедри Університету будівництва і архітектури (за сумісництвом директор Центру заочного навчання) вимагав у студентів гроші. Доценту вже пред’явили підозру, матеріали готують направити до суду. І ще – після ретельної перевірки інформації, що надійшла на лінію «Стоп корупція», співробітники Управління СБУ області затримали головного архітектора міста Ізюм під час отримання хабара. Чиновнику загрожує до 10 років позбавлення волі.

«Співробітниками правоохоронних органів вже відкрито 9 кримінальних і 64 адміністративних проваджень за корупційні дії. Незабаром матеріали почнуть надходити в суди. Решта випадків міліція, прокуратура та СБУ перевіряють», – повідомив Ігор Райнін.

За статистикою, виведеною в партії, найчастіше жителі регіону нарікають на корупцію у сферах охорони здоров’я та освіти. Також багато скарг, пов’язаних зі сферою земельних відносин та правоохоронною діяльністю.

Нагадаємо, 17 липня з ініціативи голови ХОДА, голови Харківської територіальної організації партії «Солідарність» – Блок Петра Порошенка» Ігоря Райніна в Харківській області вперше стартував антикорупційний проект «Стоп корупція». У рамках проекту працює «гаряча лінія», на яку мешканці Харкова та області можуть у будь-який момент подзвонити та повідомити про випадки хабарництва, навмисного затягування справ або незаконного вимагання грошей.

Телефон «гарячої лінії»: 0-800-300-057.

 


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling