Политика

Нацгвардия планирует закупить легкие модернизированные вертолеты Ми (фото)

24 сентября 2015 19:10

Міжнародна спеціалізована виставка «Зброя та безпека» проводиться в Україні вже удванадцяте. Для силових структур це значна подія, адже учасники заходу показують новітні здобутки військової техніки і обладнання, які згодом можуть стати на озброєнні бійців.

Не оминула ця подія і Національну гвардію України. Генерал-лейтенант Микола Балан, , який був присутній на відкритті виставки «Зброя та безпека», уважно оглянув представлені експозиції.

В рамках військової частини виставки була представлена велика кількість озброєння і засобів індивідуальної екіпіровки солдата на полі бою, техніки та озброєння сухопутних військ. Та особливу увагу т. в. о. Командувача Нацгвардії привернули зразки авіації, представлені українським підприємством «Мотор Січ».

Експозиція «Мотор Січі» була, мабуть, наймасштабнішою. Військово-транспортний вертоліт Мі-8МСБ-В та легкий транспортно-боєвий вертоліт Мі-2МСБ-В ще раз показали високий рівень розвитку української авіації.

Модернізований Мі-8МСБ-В може перевозити до 24 військовослужбовців з озброєнням, використовуватися як санітарний вертоліт для 12 поранених осіб або для перевезення 3,5 тон вантажу. Також його можна використовувати як вертоліт вогневої підтримки десанту та сухопутних військ, для знищення броньованої техніки, вогневих точок і живої сили противника.

«Нові двигуни з більшою потужністю, які стоять у модернізованих вертольотах, дають змогу розширити діапазон можливості цієї техніки», – розповів Володимир Семенов, директор з інвестиційних проектів ПАТ «Мотор Січ».

Три військово-транспортних вертольоти Мі-8МСБ-В вже стоять на озброєнні авіації Національної гвардії. За словами начальника управління авіації НГУ полковника Віктора Сліпченка, в планах НГУ – придбати у наступному році легкі вертольоти Мі-2МСБ-В.

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling