Общество

На Львовщине демонстрировали навыки ликвидации техногеной катастрофы (видео)

24 сентября 2015 21:07

Піротехнічні підрозділи відпрацьовували дії щодо перевірки місцевості на наявність вибухонебезпечних предметів та ліквідації умовної пожежі у природних екосистемах.

«24 вересня, у фінальний день міжнародних навчань з ліквідації надзвичайних ситуацій «Україна-2015», на території промислового підприємства «Екотрансенерго» у Львівська області команди-учасники навчань продемонстрували навички реагувати на різного роду надзвичайні ситуації, які можуть виникнути у реальному житті», – повідомили сьогодні, 24 вересня, в прес-службі Львівського обласного управління ДСНС, де також розповіли:

«Згідно з тактичним задумом, в одному із населених пунктів Львівської області виникла техногенна катастрофа: внаслідок вибуху на промисловому підприємстві відбулося руйнування будівель і споруд, виникли пожежі в будівлях та на прилеглій території, на промисловому хімічному майданчику підприємства сталася аварія з витоком аміаку, під завалами зруйнованої будівлі опинилися люди. Під час рятувальної операції команди-учасники проводили комплексну розвідку зони надзвичайної ситуації із залученням авіаційних та наземних засобів.

Здійснювалися аварійно-рятувальні та інші невідкладні роботи з пошукулюдей під завалами, під час яких демонструвалася робота кінологічних підрозділів, медичних бригад і розрахунків Державної служби медицини катастроф, психологів ДСНС. Крім того, відпрацьовувалися дії піротехнічних підрозділів щодо перевірки місцевості на наявність вибухонебезпечних предметів та проводилася ліквідація умовної пожежі у природних екосистемах».

«24 вересня біля Яворівського полігону, в селі Терновиця на Львівщині, службовці Державної служби України з надзвичайних ситуацій та фахівці інших країн продемонстрували злагоджені дії з ліквідації лісової пожежі, техногенної катастрофи та ДТП тощо. Під час навчань застосовувалась авіація. Бюджет навчань склав близько 8 мільйонів гривень, причому понад половину цієї суми забезпечило НАТО», – розповіли в четвер на «Радіо Свобода».

 


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling