Харьков

На Харьковщине создадут "Кассу помощи раненным"

25 сентября 2015 16:14

Започаткувати касу допомоги пораненим а також розпочати інформаційну кампанію в підтримку демобілізованих інвалідів планують група Help Army та БФ “Харків з тобою”. Ще один пов’язаний з допомогою пораненим напрямок — правова допомога демобілізованим щодо отримання статусу учасника бойових дій та інвалідів війни. Правовою допомогю група і фонд займаються вже давно, але збираються цю діяльність активізувати. Таке рішення волонтери прийняли під час проведення кції “Допоможи пораненим”, перший етап якої — благодійний концерт в ККЗ “Україна” 29 вересня. 

Михайло Куц, щойно демобілізований військовий лікар (т.в.о начальника медичної служби 92-ї ОМБр) і член групи Help Army, переконаний: допомагати ліками або відправкою на реабілітацію — недостатньо:

“Ми повинні зробити три речі. Перша — впритул зайнятися юридичною допомогою стосовно отримання статусів УБД та інвалідів війни. З наданням статусу бійці отримуватимуть допомогу від держави.

Але зрозуміло, що це займатиме певний час, а допомога сотням людей потрібна вже зараз. Тому друга річ — започаткування каси допомоги. Ми зберемо базу бійців, які потребують реабілітації, протезування, продовження лікування тощо — і будемо їм допомагати.

Третя — початок інформаційної кампанії. Багато бійців повертаються додому вже не такими, як були. Хтось зазнав фізичних травм, хтось ментальних — і з тим, і з іншим потрібно навчтися жити, а суспільство ще не вміє жити з цими новими людьми. Я не знаю, що це має бути, — серія кінопортретів чи щось інше, але ми повинні почати про це говорити”.

Андрій Шейнін, директор благодійного фонду “Харків з тобою”, говорить, що початком такої “каси допомоги” стануть кошти, зібрані завдяки благодійному концерту “Допоможи пораненим”, та перераховані на спеціальний благодійний рахунок. “Рішення про створення такої каси з’явилося вже коли акція стартувала, наша найперша задача — впорядкувати базу людей та розробити пріоритетність допомоги”.

Звіти про витрачання коштів будуть оприлюднені на сайті благодійного фонду "Харків з тобою" та на сторінці фонду у Фейсбуці.

Спеціально для проекту “Допоможи пораненим!” відкрито окремий рахунок, на який приймається допомога та за який буде окремо звітувати Благодійний Фонд:

БО «Благодійний фонд «Харків з тобою», код ЄДРПОУ 39488268

р/р 26007052344899 в  Харківській філії ПАО КБ ПриватБанк, МФО 351533
 


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling