Политика

Министр обороны Украины: Я видел, как американские врачи заботятся о наших раненых

25 сентября 2015 12:45

24 вересня в рамках візиту до Вашингтону Міністр оборони України генерал-полковник Степан Полторак зустрівся із Міністром оборони США Ештоном Картером, повідомляє прес-служба Міноборони України.

В ході зустрічі міністри обговорили воєнно-політичну ситуацію в Україні. Зокрема, Степан Полторак розповів про накопичений досвід в умовах бойових дій на Сході України, яким Збройні Сили України готові ділитися із закордонними  партнерами.

Також велика увага приділялася темі реформування українського війська. Міністр оборони України поінформував про хід реформ та результати, яких уже вдалося досягти.

«Міністерство оборони України приділяє першочергову увагу поглибленню двостороннього українсько-американського співробітництво», - наголосив під час зустрічі Степан Полторак.

Міністр оборони України висловив вдячність за допомогу США у військово-медичній сфері, зокрема, за надання медичного обладнання та майна, а також лікування поранених українських військовослужбовців у США.

«Я був у шпиталі, де на власні очі побачив, як американські медики піклуються про наших поранених. Я радий, що наші хлопці повертаються до життя. - сказав під час спілкування із міністром оборони США Степан Полторак. - Сьогодні у шпиталі я побачив, як посміхається, ще нещодавно важко поранений український полковник Гордійчук. Він пройшов курс лікування та реабілітації у Військово-медичному центрі Збройних Сил США, а зараз мріє повернутися в рідну Україну та продовжити службу. Дякуємо вам, що робите велику справу й допомагаєте нашим бійцям!

У свою чергу Ештон Картер запевнив Степана Полторака у подальшій підтримці України.

«Ми повністю підтримуємо прагнення українського народу бути незалежними, у вас чудова країна й гарні люди – патріоти України, - сказав Міністр оборони США. - Запевняю, що і надалі ми будемо допомагати вам у нелегкій боротьбі. Думаю, що противники недооцінили Україну й думали, що ви станете слабкими але, навпаки, Україна стає сильнішою, і все це відбувається завдяки українцям – мужнім та сильним».
 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling