Харьков

"Самопоміч" требует снять с метрополитена агитацию "Відродження"

5 октября 2015 18:42

«Об’єднання «Самопоміч» звернулося до ЦВК, а також до міської та обласної виборчих комісій з вимогою зняти передвиборчу агітацію партії «Відродження», від якої на посаду Харківського міського голови балотується чинний мер Геннадій Кернес, з об’єктів комунальної власності міста, - повідомляє прес-служба партії.

«Команда діючого мера завжди вважала Харків своєю кишенею. І ці вибори стають черговим цинічним знущанням над харків’янами. Громадський транспорт тепер не може пересуватися без слова «Відродження», в школах йде тотальний пресинг вчителів. Але вчора люди, які півтора року тому стояли на майдані Свободи під триколором, зустрічаючи «русскую весну» пішли далі — усі скляні виходи метро завішені рекламою «Відродження», що прямо суперечить чинному законодавству. Це ж наскільки треба боятися другого туру!» — каже депутат від фракції «Самопоміч» Роман Семенуха.

Народний депутат також наголосив на тому, що представники центральної влади, обласної державної адміністрації мають звернути увагу на черговий факт порушення законодавства з боку «Відродження» та вжити необхідних заходів.

За словами юриста Євгена Міліруда, такі порушення не мають бути залишені без уваги, оскільки активно використовується адмінресурс. «Згідно з чинним законодавством на комунальних об’єктах заборонено розміщувати агітацію всім політичним силам, та чомусь «Відродження» це не стосується. Це є грубим порушенням виборчого законодавства», — підкреслює правозахисник. — «Самопоміч» вже відреагувала та готова і в подальшому боротися з такими порушеннями».

Нагадаємо,  протягом останнього тижня на адресу Харківської міської організації «Об’єднання «Самопоміч» надійшло близько 80 скарг від виборців про порушення політичною партією «Відродження» виборчого законодавства, що стосуються правил передвиборної агітації.

З метою перевірки викладених у скаргах доводів «Об’єднанням «Самопоміч» було створено комісію за участю членів партії й інших довірених осіб, які здійснили кілька рейдів вулицями, в громадському транспорті Харкова та виявили, що звернення харків’ян є об’єктивними та підлягають негайному реагуванню.

За їх словами, в місті зафіксовано багато фактів розміщення друкованих агітаційних матеріалів: на будинках, автобусних зупинках, в громадському транспорті, метрополітені та на державних установах.

Харків’ян обурює те, що компетентні органи не реагують на численні порушення з боку чинного мера Геннадія Кернеса, який балотується на посаду Харківського міського голови від партії «Відродження» й активно використовує адміністративний ресурс для агітації напередодні виборів.

Якщо ви стали свідком порушення виборчого законодавства, просимо вас оперативно повідомляти про це по телефону: (057) 781 42 24, - закликає «Об’єднання «Самопоміч».


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling