Политика

Поисковики вывезли с Донбасса 640 останков украинских бойцов

8 октября 2015 13:18

Пошукова місія "Чорний тюльпан" вивезла із зони АТО 640 останків тіл загиблих військових

Про це в інтерв'ю, розміщеному на сайті Всеукраїнської громадської організації пошуковців "Союз "Народна пам'ять", заявив волонтер місії "Евакуація-200" ("Чорний тюльпан") Сергій Білокінь, передає Еспресо.TV.

Він зазначив, що на окупованій Луганщині пошукові роботи проводити неможливо.

"Практично нам не дають можливості для пошукових робіт. Вся Луганська область залишається практично не обстеженою", - сказав Білокінь.

"Незважаючи на те, що ми проводимо пошукові експедиції вже протягом року, тим не менше робота ще залишається, бо територія дуже велика. Складність полягає в тому, що насправді дуже мало нам надходить інформації про місця поховань загиблих військовослужбовців. Йде дорогоцінний час, переїжджають місцеві жителі, які могли б знати якусь інформацію, стираються ті ж самі могили, які знаходяться на цій території. На сьогодні нашою організацією вивезено близько 640 останків тіл загиблих військовослужбовців, але робота ще є", - заявив Білокінь.

За його даними, ще близько 500-600 осіб залишаються безвісти зниклими.

"Звичайно, якийсь відсоток з них знаходиться в полоні, якийсь відсоток з тих чи інших причин потрапив за кордон, але основна маса, за нашими припущеннями, залишається на території проведення бойових дій, на тій території", - повідомив пошуковик.

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling