Политика

Как десантники на житомирском полигоне тренируются (видео)

23 октября 2015 16:50

500 десантників 95-ї бригади і майже сотня одиниць техніки задіяні у батальйонно-тактичних навчаннях, які 4 дні поспіль тривають на полігоні Високомобільних десантних військ у Житомирській області. У навчаннях беруть участь досвідчені офіцери і солдати, які вже побували у боях в зоні АТО. Вони приїхали у Житомир, бо проводити такі масштабні навчання на Сході не можуть через перемир’я.

На суші, на воді й у повітрі житомирські десантники відточують свої бойові навички. Головне завдання навчань – проникнути в тил і знищити ворога.

Здолавши водну перешкоду, до роботи беруться артилеристи. Вони вражають умовні цілі ворога зосередженим вогнем.

«Батальйон виконував завдання по знищенню противника на закріплених позиціях. Спочатку відпрацювала армійська авіація, потім відпрацювала артилерія старшого начальника, яку він запросив. Це були самохідні установки 2С1 «Гвоздика», БМ-21 «Град» 1 і міномети, які знаходяться у підпорядкуванні, в штаті командира батальйону», - говорить командир 95-ї Житомирської окремої аеромобільної бригади Олег Гуть.

За роботою десантників спостерігає командувач Високомобільними десантними військами ЗСУ Михайло Забродський. Оцінювати результати навчань він поки не береться, втім каже, тут бійці здобувають досвід, який їм знадобиться у зоні АТО.

«У ході навчань відпрацьовано 5 етапів, 5 бойових завдань. Унікальність тільки в тому, що на цих навчаннях відпрацьовуються питання, які реально приходиться вирішувати підрозділам ВДВ в ході проведення АТО. Зокрема, підготовка до рейдових дій, ведення рейдових дій, захоплення і знищення об'єктів і тилу противника», - говорить командувач Високомобільними десантними військами ЗСУ Михайло Забродський.

Після 4-х днів навчання бійці зізнаються, погода вносила свої корективи, тож через дощі і негоду їм щоразу доводилося потрапляти у нестандартні ситуації. Втім, своєю роботою вони задоволені.

Тепер на бійців чекає робота над помилками і вже найближчим часом вони повернуться на свої позиції на Сході України.

Житомир.info


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling