Новости

В колонии на Полтавщине осужденным не платили деньги за работу

29 октября 2015 17:14

В Машівській виправній колонії засуджені не отримували кошти за виконану роботу, бо працівники колонії сплачували за комунальні послуги.

Прокуратурою Полтавщини проведено перевірку в Машівській виправній колонії № 9 управління Державної пенітенціарної служби України в області, під час якої виявлено порушення вимог ст. 120 Кримінально-виконавчого кодексу України в частині обов’язкового зарахування засудженим на особистий рахунок, незалежно від усіх відрахувань, не менше  75% нарахованого їм місячного заробітку. Про це повідомив прокурор відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних  провадженнях  та  інших  заходів  примусового характеру прокуратури області Юрій Дупак.

«Було перевірено бухгалтерські документи щодо 158 засуджених, з них працюють 136 осіб, права яких відтепер поновлені. А на усунення виявлених порушень та недопущення їх у майбутньому начальнику Машівської виправної установи внесено вказівку», - зазначив Юрій Дупак.

Прокурор роз’яснив, що кошти із заробітку працівники установи повинні були спочатку зараховувати на особисті рахунки засуджених, а тільки потім відшкодовувати комунально-побутові та інші надані послуги.

У свою чергу прокурор області Сергій Попов акцентував увагу прокурорів міст та районів, де знаходяться установи виконання покарань, на посилення нагляду за додержанням законів щодо оплати праці засуджених.

0532


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling