Политика

Подтверждена гибель "пропавшего без вести" кировогорадского офицера (фото)

2 ноября 2015 09:04

Стали відомі аналізи ДНК капітана ЗСУ Тараса Карпи, який, за свідченнями лікарів, помер після важкого поранення у м. Сніжне Донецької області приблизно 30 липня 2014 року. Похорони капітана Тараса Карпи, що проходив службу в 3-му окремому полку спеціального призначення, відбудуться у Кіровограді, орієнтовно 4 листопада. 

Про це у Фейсбуці повідомляє Степан Сус.

Карпа Тарас народився 17 лютого 1989 р., у селі Лужки Жовківського району Львівської області. Випускник 2010 року Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, спеціальність «бойове застосування та управління діями підрозділів військової розвідки та спеціального призначення».

29 липня 2014-го отримав скерування на завдання під Сніжним - рятування пілотів збитого літака. Поблизу села Латишеве його загін потрапив у засідку. Старшина Олексій Глобенко, сержант Анатолій Бузуляк та старші солдати Андрій Шершень й Ярослав Шимчик, Сергій Гришин загинули, врятувалися лише чотири бійці. Кілька вояків потрапили в полон — їх впізнали на відео, яке терористи виклали в мережу «Інтернет», про долю Карпи нічого не відомо.

27 червня 2015 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, відзначений - нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Станом на середину липня 2015-го був у списку полонених. На його повернення довго очікувала дружина Марина Карпа та синочок Даниїл (07.03.2014 р. н.), які мешкають у м. Кіровограді. Похорон Тараса Карпи відбудуться у м. Кіровограді у перший тиждень листопада. Вічна пам'ять ще одному вірному Сину та Герою України!

Гречка


 


 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling