Общество

В Полтаве хотят выгнать на улицу "Общество ветеранов АТО" (фото)

13 ноября 2015 15:18

Полтавська обласна філія ГО «Товариство ветеранів АТО» через заборгованість по оплаті за оренду офісу може опинитися на вулиці. Організація орендує приміщення за адресою вулиця Зигіна, 1 офіс №422. Кімнатка загальною площею 16 квадратних метрів вартує близько семисот гривень щомісяця, без урахування плати за опалення.

Наразі заборгованість становить майже 3 тисячі 600 гривень і Комунальна установа Полтавської обласної ради з експлуатації адміністративних будівель, яка є орендодавцем, погрожує достроковим розірванням договору оренди, а отже й виселенням з накладанням пені на суму боргу. Пеня почне нараховуватися, починаючи з 15 листопада, повідомляє Главное з посиланням на 0532.ua

Голова Полтавської обласної філії ГО «Товариство ветеранів АТО» Дмитро Пономаренко розповів, що раніше з платою оренди допомагав меценат, а також залучалися гроші самих волонтерів, але останнім часом організація жодної фінансової допомоги не отримує і не може справитися з рентою самотужки. Про напрямки діяльності організації можна дізнатися з чисельних звернень, які надсилали волонтери до різних установ, щоб урегулювати чисельні питання.

«Товариство» переважно спеціалізується на соціальній, правовій та юридичній допомозі бійцям АТО, зокрема у отриманні статусу учасника бойових дій та посвідчення. За 11 місяців роботи організації правову допомогу отримали більше трьохсот бійців. Всього громадська організація налічує близько 25 волонтерів, які також займаються збором допомоги для бійців, проведення благодійних заходів та ярмарків. Крім того, заслугою «Товариства» є створення жіночого клубу, членами якого є матері та дружини бійців.

Сам Дмитро також воював на Сході України, приймав участь у звільненні Маріуполя, був поранений і не з чуток знає, як важко буває ветерану АТО отримати кваліфіковану допомогу.

«Нам би хотілося знайти мецената, можливо, хтось допоможе. Ми будемо вдячні будь-якій допомозі, але без політичного піару. Ми зверталися в обласну раду, з приводу можливого фінансування, хоча б частково з бюджету області, так як ми являємося обласною філією Всеукраїнської громадської організації. На даний час ми отримали відмову. Все зараз у підвішеному стані, адже сесії новообраної облради ще не було. Але ж рахунки нам ніхто не заморожує», - розповідає Дмитро.

Волонтер розповів, що «Товариство» є юридичною особою, має розрахункові рахунки, проте коштів на них не отримує. Допомога надходить переважно у вигляді речей, продуктів харчування від небайдужих полтавців та підприємств. Все відразу ж передається на фронт.

Волонтери «Товариства ветеранів АТО» закликають полтавців і посадовців, всіх тих, хто має змогу і політичну волю допомогти організації не опинитися на вулиці, адже війна триває і допомога бійцям, вкрай необхідна.

Мати Дмитра, енергійна жінка, яка в своєму поважному віці не лише самовіддано допомагає бійцям, а й є головою Полтавської обласної молодіжної громадської організації імені Пилипа Орлика Людмила Таран-Пономаренко всіляко намагається врятувати організацію. Жінка залізла в борги і навіть вирішила продати частину своєї домашньої бібліотеки, щоб виручити кошти для погашення орендної плати.

Сам Дмитро Пономаренко запевнив нас, що навіть якщо волонтерам доведеться залишити офіс, вони не припинять свою діяльність, але зізнається, що робити буде це вкрай важко.

Якщо хтось може допомогти матеріально, щоб погасити борг, або ж може надати приміщення для розміщення громадської організації, не залишайтеся осторонь!

Дізнатися, як можна допомогти волонтерам і контактні дані можна знайти на сторінці організації в соціальній мережі.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling