Новости

На Международном конкурсе лучшую карикатуру на Путина нарисовал ... россиянин (фото)

16 ноября 2015 17:28

У номінації "карикатура" на творчому конкурсі "Перемогли гітлера - здолаємо й путлера!" переміг карикатурист з Росії Віктор Богорад.

Про це під час прес-конференції у Києві заявили організатори конкурсу, повідомляє Главное з посиланням на Укрінформ.

"Після ретельних та тривалих дебатів ми прийшли до дивного висновку, що на нашому, відверто антипутінському, конкурсі переміг російський карикатурист Віктор Богорад", - повідомив представник журі, відомий український художник-карикатурист, лауреат міжнародних конкурсів у 49 країнах Володимир Казаневський.

За його словами, не всі українські карикатуристи змогли взяти участь у цьому вузько спрямованому конкурсі: "Ті, хто не підтримує патріотичні ідеї в Україні, вони принципово не могли брати участь у ньому".

Водночас, якщо українські карикатуристи-учасники конкурсу у своїх роботах були переважно "стрімкими і агресивними", то російський карикатурист Богорад зміг "холодним поглядом подивитися" на Путіна. "Просинається вранці Путін, виглядає у вікно: а там все жовто-голубе. Це - жах Путіна", - анекдотично прокоментував Казаневський карикатуру Богорада, який донедавна працював у виданні The Moscow Times, однак був звільнений після того, як газета "стала пропутінською".

Фейсбук/Творчий конкурс "Креативна Україна"

Друге місце в номінації "карикатура" посів малюнок Михайла Шлафера з Полтави.

Фото: Фейсбук/Творчий конкурс "Креативна Україна"

Третє місце - карикатура Олексія Кустовського з міста Вишневе під Києвом, на якій Путін робить ватні мізки росіянам і жителям Донбасу.

Фото: Фейсбук/Творчий конкурс "Креативна Україна"

Конкурс під гаслом: "Перемогли гітлера - здолаємо й путлера!" стартував 7 травня з нагоди 70-річчя завершення Другої світової війни та Дня Перемоги над нацизмом у Європі редакцією журналу "Камуфляж" та громадською спілкою "Національна Асамблея України". 10 жовтня завершився прийом творчих заявок. На конкурс надіслано понад 300 робіт з 7 країн, у тому числі з РФ.

Як повідомив автор ідеї, шеф-редактор журналу "Камуфляж" Юрій Яременко, основна мета конкурсу - згуртувати творчих людей, об'єднавши їх у спільній боротьбі проти путінської агресії. Окрім карикатур, визначені переможці у номінаціях "Вірш" та "Пісня".

Так, у номінації "Вірш" переміг український військовослужбовець, якого організатори ще розшукують для вручення премії. За словами Яременка, харківським письменникам один з військовослужбовців, який представився як "Петро Петренко", приніс папку з віршами. Письменники передали вірші на конкурс, і там цей доробок посів перше місце.

Друге місце посів російський поет Олександр Бившев, якого неодноразово переслідувало ФСБ. Дві поетеси з Харківської області отримали третє місце.

У номінації "Музика" перше місце розділили два претенденти. Це - полковник запасу, учасник бойових дій в Афганістані Олег Зозуля зі збіркою пісень і, зокрема, з піснею "20 років", і Валентина Кушнір з Мукачевого, яка написала слова, а її донька - заспівала пісню. Друге місце посіла пісня "Ніхто, крім нас", музику якої написав Дмитро Антонюк, а слова - Петро Мага.

Нагородження переможців відбудеться 26 листопада о 18.00 під час концерту у Будинку офіцерів. За словами організаторів, у фойє також буде розгорнута виставка з 50 кращими карикатурами. На концерті також виступлять Ансамбль пісні і танцю ЗСУ та переможець конкурсу "Голос країни" Іван Ганзера.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling