Общество

К патриотической акции Нацгвардии присоединились школьники Полтавщины

17 ноября 2015 18:01

Започаткована командуванням Національної гвардії України інформаційно-психологічна акція «Школярі Київщини – школярам Донбасу» набуває всеукраїнського масштабу. Про це повідомляє Главное з посиланням на прес-службу НГУ.

Сутність цього довготривалого заходу, як уже зазначалося раніше, полягає в налагодженні гуманітарних і культурних зв’язків між юними українцями, які проживають на Київщині, та їхніми однолітками на Донбасі. Посередниками у цій важливій місії виступають військові правоохоронці.

11 листопада на Донеччину виїхала група у складі офіцерів Головного управління, Інформаційно-видавничого центру та Спортивного клубу НГУ, яка відвідуватиме населені пункти, де іще донедавна точилися бойові дії. Нині тут налагоджується мирне життя, діти ходять до школи, а дорослі сподіваються, що небо над головою і надалі буде мирним та безхмарним.

Військові передають школярам та їхнім учителям вітання від учнів столичних шкіл, їхні листи, звернення та малюнки, дарують книжки та спортивний інвентар, а також розповідають про завдання та діяльність Національної гвардії України. Дізнавшись про зазначену акцію, до неї побажали приєднатися й діти з інших областей. Зокрема, на шляху до Маріуполя гвардійці завітали до полтавського навчально-виховного комплексу № 16. Директор навчального закладу Віктор Явтушенко подякував військовослужбовцям за їхню небайдужість до підростаючого покоління. Втім, військовослужбовці прийшли до полтавчан не з порожніми руками. Для заохочення малечі до занять спортом гвардійці спільно із Полтавською обласною організацією ФСТ «Динамо» України передали дітям м’ячі, ракетки для настільного тенісу та шахівницю. А бібліотека НВК № 16 поповнилася цікавими книгами на історично-патріотичну та культурну-мистецьку тематику щодо утворення української державності, а також військово-патріотичного та визвольного руху в Україні.

Як зізналася бібліотекар Наталія Коваленко, дарунок гвардійців стане школярам у великій нагоді, адже через обмежене фінансування для придбання нової літератури на книжкових полицях останні роки майже не з’являються. 

–Надзвичайно приємно отримувати такі хороші книжки, – каже Наталія Олександрівна. – Та набагато приємніше знати, що й діти на Донеччині отримають такі ж самі. Передайте, що всі ми дуже вболіваємо за їхню долю, адже ми – єдина країна. Нехай ростуть щасливими!


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling