Политика

Ровенские военные тренируются противодействовать терроризму (фото)

20 ноября 2015 19:13

В оперативному командуванні «Захід» проводиться комплекс заходів з протидії тероризму і диверсіям на території військових об’єктів.

Практичні тренування відбуваються з метою попередження і недопущення провокацій, своєчасного реагування на можливу загрозу вчинення терористичних актів, інших протиправних дій, забезпечення надійної охорони та оборони військових об’єктів Збройних Сил України, у тому числі складів на яких зберігаються озброєння, військова техніка, матеріально-технічні засоби, боєприпаси та інші вибухові речовини.

В управлінні оперативного командування за сигналом зібрано офіцерів оперативної групи, яка в цілодобовому режимі відслідковує оперативну обстановку в місцях дислокації підпорядкованих військових частин. Для максимальної ефективності виконання завдань обмін інформацією здійснюється між органами управління Збройних Сил України, регіональними підрозділами Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Під час тренувань протидиверсійного резерву було перевірено алгоритм дій військовослужбовців при спробі захоплення контрольно-перепускного пункту військової частини, знешкодження умовної групи зловмисників в разі її проникнення на територію військового містечка.

Як зазначив командир підрозділу, який проводив з підлеглими практичні заняття, у більшості особового складу вже є досвід виконання подібних завдань у зоні проведення АТО. Тренування проводяться в різну пору доби, не тільки у пункті постійної дислокації військової частини, а й на полігоні.

«Тут у повній екіпіровці з використанням засобів імітації, штатної зброї та військової техніки було відпрацьовано питання блокування та штурму об'єкту, що знаходиться під охороною, прийоми та способи дій у складі підрозділу на блокпосту, дії у населеному пункті під час огляду споруд та автотранспорту», - зауважив офіцер.

rivne1.tv


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling