Політика

Прокуратура отправила артемовского террориста на 5 лет в тюрьму

25 Листопада 2015 12:31

За ініціативою прокуратури Донецької області Апеляційним судом Донецької області скасовано занадто м’який вирок суду першої інстанції.

Досудовим слідством встановлено, що 38-річний мешканець міста Артемівська Донецької області вступив до терористичної організації «ДНР», повідомляє Главное.

Працюючи на представників незаконного збройного формування, обвинувачений протягом травня-червня 2014 року, маючи при собі автомат Калашникова чергував на одному з блок постів у місті, здійснюючи пропускний контроль автотранспорту та перевірку осіб, які рухалися повз блокпост, тобто виконуючи функції по його охороні.

Таким чином чоловік скоїв кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 260 КК України (створення непередбачених законом воєнізованих або збройних формувань).

Незважаючи на тяжкість та небезпеку цього злочину, Артемівським міським судом обвинуваченому призначено покарання не пов’язане з позбавленням волі.

У зв’язку з цим, прокуратурою району внесено апеляційну скаргу, яку Апеляційним судом Донецької області задоволено, вирок скасовано, а обвинуваченому призначено реальну міру покарання у виді 5 років позбавлення волі.


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling