Криминал

Вскрылись очередные факты мародерства солдат ВСУ в зоне АТО

26 ноября 2015 11:15

Працівники рибницького підприємства "Донфільтр", розташованого в зоні розмежування антитерористичної операції, просять президента України Петра Порошенка зупинити мародерство з боку деяких військовослужбовців ЗСУ

Про це йдеться у відкритому листі трудового колективу до глави держави, передає Еспрессо.ТБ

"Ми з незаперечним розумінням і повагою ставимося до дій Збройних сил України, пов'язаних із захистом суверенітету і територіальної цілісності України, але вважаємо дії окремих осіб, які ідентифікують себе зі ЗСУ, не відповідними статусу військовослужбовців та завданням, поставленим командуванням перед ними", - йдеться в листі.

Повідомляється, що після появи на території підприємства військовослужбовців було викрадено техніку та обладнання.

"19 листопада 2015 на території дільниці риборозведення в Павлополі з'явилися озброєні люди, які є, очевидно, військовими ЗСУ. Увійшовши на територію підприємства, військові повністю усунули співробітників підприємства від контролю над ним, зайняли всю його територію, виходячи з військової доцільності. Надалі виявилися факти проникнення невідомих осіб на будівлі, розташовані на території об'єкта", - йдеться в листі.

Зокрема, з території підприємства було викрадено трактор, а обладнання, серед якого двигуни та насоси, розбирається на металобрухт і вивозиться в невідомому напрямку. Робітники вважають, що після цього відновити працездатність підприємства вже не вдасться.

Зазначається, що "Донфільтр" є унікальним аквакомплексом на території Павлопільської сільської ради поблизу Маріуполя. Компанія спеціалізується на розведенні риб осетрових порід, у тому числі унікальних видів. Для збереження популяції рибне стадо було раніше евакуйовано із Павлополя на територію державного дніпровського осетрового рибовідтворювального заводу. Врятувати рідкісні породи риб вдалося завдяки підтримці голови Держагентства рибного господарства України Яреми Коваліва та керівника штабу АТО Григорія Зелінського.

«Евакуацію ми розглядали як тимчасовий захід для збереження племінного стада з подальшим його поверненням на територію дільниці риборозведення нашого підприємства. Останнім часом обнадіювала інформація з офіційних джерел, яка озвучувалася в ЗМІ, про те, що село Павлопіль перестає бути "сірою зоною", а українська влада контролює цю територію в повному обсязі, з'явилася перспектива встановлення миру, ми стали думати про те, як працювати далі», - підкреслюють робітники.

Однак мародерство з боку військовослужбовців ЗСУ може призвести до того, що унікальне рибне господарство буде знищено.

"Ми хочемо, щоб нам повернули наші робочі місця, хочемо працювати, годувати своєю чесною працею себе і маріупольців, а наша компанія мала можливість платити нам чесну заробітну плату. Для цього потрібно виключити мародерство і відродити декларовані владою принципи гідності і справедливості", - резюмують автори листа.

"Донфільтр" також звернувся до Військової прокуратури і міністра оборони України Степана Полторака з проханням розслідувати дії представників ЗСУ на території підприємства.

Нагадаємо, за час проведення антитерористичної операції в Україні за мародерство і насильство над місцевими жителями було розформовано два добровольчих батальйони.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling