Харьков

Чуть лучше, чем в Крыму: на Харьковщине без света остаются 29 населенных пунктов

6 декабря 2015 12:24

Внаслідок погіршення погодних умов пов’язаних з значною кількістю опадів у вигляді дощу, мокрого снігу, налипанню снігу, сильному вітру та ожеледі на території міста Харкова та Харківської області в ніч на 2 грудня 2015 року сталося: знеструмлення 52 населених пунктів, частково знеструмлено 19, повалено понад 1 тис. 200 дерев (з них у м. Харків понад 1 тис. дерев, решта у Харківському, Дергачівському, Коломацькому, Богодухівському, Валківському, Красноградському, Сахновщинському, Краснокутському, Зміївському, Вовчанському районах), ускладнено руху по автошляхам регіону, знеструмлено 120 шкіл та 91 дитячий садок. В зв’язку з несприятливими погодними умовами у школах та дитячих садках скорочено час перебування дітей. Пошкоджено в наслідок падіння дерев 34 легкових автомобіля.

По м. Харкову було 133 випадки відключення електропостачання (25 багатоповерхових будинків), ліній зовнішнього енергопостачання дворів. Пошкоджена контактна лінія трамваю маршруту №23 та №26 від ст. метро О.С. Масельского до зупинки Плитковий завод у м. Харків.

Для ліквідації наслідків негоди в Головному управлінні ДСНС у Харківській області був створений оперативний штаб з ліквідації наслідків несприятливих погодних умов на чолі з начальником Головного управління Волобуєвим О.В. Оперативний штаб здійснював координацію сил та засобів з ліквідації наслідків погодних умов. Особливу увагу було приділено медичним закладам, де є реанімаційні відділення.

В Державну службу з надзвичайних ситуацій по лініям «101» та «112» надійшло 3тис.103 викликів щодо надання допомоги населенню внаслідок негоди, до аварійної служби Харківської міської ради 1 тис.453 виклики. По всім викликам надана допомога в межах компетенції. 

Підрозділами ДСНС: вивільнено з снігових заметів карети швидкої допомоги, легкові, вантажні автомобілі та автобуси (11 випадків); розчищенні проїзди автошляхів, розпилені повалені дерева – (21 випадок).

Комунальними службами м. Харкова та Харківській області: розчищено проїжджі частини та придомові території від звалених дерев, гілок та їх дроблення за допомогою дробильних машин; розчищено дороги та тротуари від снігових заметів, розкидано піщано - соленої суміші на проїжджу частину;

За прогнозом Укргідрометцентру в Харківській області протягом 6 грудня очікується температура повітря вночі 1 - 4° морозу, вдень 1 - 6° тепла. Вітер південно - західний, 9 - 14 м/с, хмарно з проясненням, без опадів, місцями туман.

В результаті проведення ремонтних робіт по відновленню електропостачання встановлено, що станом на 07 год. 00 хв. 06 грудня 2015 року в Харківській області залишаються знеструмленими 29 населених пунктів повністю та 47 частково (Харківський, Дергачівський, Богодухівський, Зміївський, Золочівський, Валківський, Нововодолазький, Кегичівський, Красноградський, Первомайський, Чугуївський та Вовчанський райони). Залишаються знеструмлені високовольтні лінії: 2 лінії 6-10 кВ повністю та 5 ліній частково.

По місту Харків у зв’язку з проведенням ремонтно-відновлювальних робіт на трансформаторних підстанціях знеструмлено в різних районах 100 приватних будинків.

Проїзд по автомобільних дорогах м. Харкова та області забезпечений у повному обсязі. Затримки руху міського електротранспорту та залізничного транспорту не було.

Для ліквідації наслідків складних погодних умов всього було залучено 392 од. техн. 2079 співробітника, з них: 115 бригад обленерго, 187 од. техніки та 412 чоловік, від житлово-комунального сервісу та аварійних служб 110 од. техніки, 1500 чоловік ДСНС; 5 од. спеціальної та основної техніки (АЦ та АРА) ДСНС, 39 співробітників для розпилення повалених дерев, від облавтодору 90 од. техніки та 128 шляхових робітника. Розсипано піщано-соляної суміші за добу – 176,8 м.куб.

Протягом доби підрозділами ГУ ДСНС України у Харківській області вивільнено зі снігових заметів 1 одиницю автотранспорту: карета швидкої допомоги по вул. Регістраторській, 23 м. Харкова. Крім того 21 раз рятувальники виїздили на розчищення автошляхів та розпилення повалених дерев.

ГУ ДСНС України у Харківській області


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling