Харьков

Опубликован список тех, кто зарабатывает в "Диснейленде" Кернеса

8 декабря 2015 18:17

Коли міський голова Харкова Геннадій Кернес розповідає, що Центральний парку культури та відпочинку ім. Горького належить харків’янам – це правда. Але не вся, адже перелік цих харків’ян досить обмежений. Мова йде про власники землі та нерухомості на території популярного місця відпочинку мешканців міста, на масштабну реконструкцію якого місцева влада з 2011 року вже витратила понад 500 млн грн. та влізла в борги до «Промінвестбанку», який контролюється урядом Росії. Про це повідомляють Наші гроші.

Земельною ділянкою площею 0,35 га й будівлею площею 948 кв м (на фото) володіє ТОВ «Слобожанський шлях». В 2012 році міськрада продала цю землю за 1,94 млн грн. під будівництво кафе. Але до цього часу будівництво не завершено.

Слобожанский шлях

Засновником цієї фірми є Андрій Шаптала, відомий як комерційний директор Парку Горького. Його партнером в фірмі «Слобожанський шлях» є ТОВ «Франко» Галини Давидової та Віталія Печури.

Печура також входить до складу засновників ТОВ «Діамант 2006», директором і співвласником якого єАнатолій Челобітчиков, який був партнером мера Харкова Геннадія Кернеса по ТОВ «Рівлад, ЛТД» до того моменту, як Кернес переписав цей бізнес на Оксану Гайсинську.

Давидова є засновником ТОВ «Паркінг +», якій мерія щороку зливає десятки мільйонів гривень на ремонт доріг. Також на Давидову було оформлено декілька кооперативів, у тому числі «ЖБК «Триумф», який володіє маєтком Добкіна.

Нежитловими будівлям загальною площею 221 кв м на території парку володіє ТОВ «Грін ленд». Засновниками підприємства вказані Марина ТвердовськаВалентин Шевко й ТОВ «Франко» Давидової та Печури. Директором є Маргарита Тимченко.

У реєстрі юридичних осіб ця фірма вказала контактний телефон 731-28-26. Цей номер також вказаний контактним у ТОВ «Фірма «Діана», яке володіє Сумським ринком. Серед бенефіціарів цього підприємства є син Генадія Кернеса Даніїл Прівалов.

Паркове кафе «Марінела» (на фото) площею 775 кв м і земельна ділянка площею 0,08 га належить ПП «Траск». Засновниками підприємства є Олександр Станіславський, Євгеній Вольперт та росіянин Владислав Риженков. Станіславський є одним з засновників ТОВ «Дар-Ленд». Також серед засновників єАндрій Степічев, якого ЗМІ називали негласним куратором земельних питань у Харкові, й Вадим Вишневський – колишній акціонер банку «Золоті Ворота», застрелився минулого року. У 2012 році керівником ТОВ «Дар-Ленд» був Віталій Печура. Зараз директор «Дар-Ленд» Галина Бочарова.

ПП Траск

Євгеній Вольперт у 2012 році був серед засновників ТОВ «Шато-інвест», де одним з його партнерів бувЯків Кузнєцов – ще один акціонер збанкрутілого банку «Золоті ворота». Зараз власниками ТОВ «Шато-Інвест» є тандем колишніх власників «Запоріжсталі» – Андрій Іванов та Василій Хмельницький.

В 2010 році приміщення у парку площею 475 кв.м. придбало ПФ «Вега-94». В 2012 році фірма ж придбала ще і земельну ділянку площею 0,33 га за 1,27 млн грн для будівництва до 2019 року багатофункціонального комплексу. Директором цієї фірми є Олександр Чаричанський, а засновником – Олександр Коровкін. Останній є бізнес-партнером сина Генадія Кернеса Даніїла Прівалова у ТОВ «Фірма «Діана», яка володіє Сумським ринком. Коровкін також є засновником десятка обслуговуючих кооперативів, які отримували безкоштовно землю від харківської міськради. Одним з партнерів Коровкіна в кооперативах виступає Шаптала. Крім того, особисто Коровкін володіє у парку приміщеннями площею 147 кв м.

Чаричанський також є директором ТОВ «Парк-Авеню» – фірми, яка у 2012 році викупила у міськради ділянку площею 2,05 га, яка примикає до парку, а раніше де-факто була територією зони відпочинку (на фото). Засновниками «Парк-Авеню» зараз є Крістіна Грабарнік та Сергій Тітов. Телефон у реєстраційних даних той самий, що й у ТОВ «Фірма «Діана» та ТОВ «Слобожанський шлях».

земля парк-авеню

Нежитлові будівлі площею 1695 кв м належать ТОВ «Ангура». Власниками цієї фірми є екс-депутат Харківської міськради Олександра Чихладзе та Тетяна Чихладзе.

Батько Олександри Чихладзе – Давид Чихладзе був депутатом Харківської облради від Партії регіонів. Він є бізнес-партнером нардепа Дмитра Шенцева по ТОВ «Харківський кінний завод» й Харківському мисливському товариству «Лісомир», яке володіє 25 тис га мисливських угідь в області.

Право оренди на земельну ділянку площею 0,07 га має ТОВ «фірма «Вітерець». Тут розміщено ресторан «Казаки». Засновниками цієї фірми є Ольга Пільтєєва, Тетяна Каратуманова (дружина лідера фракції «Опозиційного блоку» у облраді Олега Каратуманова) та Марія Колодна. Ці жінки мають в оренді десятки гектарів рекреаційних земель у Харківській області.

вітерець

На території харківського Діснейленду знаходиться кінотеатр «Парк». Його засновниками є Тетяна Петренко, Ольга Горійчук, Андрій Колесніков, Тер-Степанян Еміль Емільович. Останній є сином екс-депутата облради від ПР, бенефіціара ПАТ «Куряжський домобудівельний комплекс» Тер-Степаняна Еміля Шаваршовича. Той в свою чергу є бізнес-партнером Каратуманової по ТОВ «Центр здоров’я». Ця фірма зареєстрована по вулиці Динамівській поряд з парком Горького.

парк мультіплекс

Окремо варто сказати про власність родини Давтян у Парку Горького, адже брат керівника Харківської міської партії «Солідарність» Олександра Давтяна – Володимир Давтян довгий час був директором КП «Центральний парк культури і відпочинку ім. Горького», а зараз є керівником КП «Об’єднання парків культури та відпочинку м. Харкова».

Олександра Давтян, Карина Давтян та ТОВ «Регіон капітал інвест» через фірму «Давтян і К» у формі ТОВ володіють фірмою «Рекламне агенство АТН», у власності якої будівля в Парку Горького площею 562 кв м.
ТОВ «Регіон капітал інвест» належить Геннадію Ткаченко та Едуарду Струкову. Останній володіє приміщеннями площею 5120 кв м у 1-му в’їзді Шовковичному. Це один з найбільш елітних районів міста поряд з вулицею Білої Акації за парком Горького. У цьому районі мають будинки й члени родини Давтян.

Будівля, яка належить «РА «АТН», зараз знаходиться у банківській іпотеці, як застава по кредиту, який брала ще одна компанія родини Давтян – ТОВ «Будівельна компанія континент будінвест», а також особисто Карина Давтян. Засновниками цієї фірми вказані ТОВ «Дік-Тур» й ТОВ «Харків-тур», які володіють рекреаційними землями у Харківській області. Родина Давтян має повернути борг банку до лютого 2016 року – 0,56 млн дол. 3

Варто відзначити, що ТОВ «Регіон капітал інвест» на правах оренди має у парку земельну ділянку площею 0,56 га.

Ресторан «Стара вежа» в Харкові називають власністю Давтян.

Ресторан «Стара вежа» в Харкові називають власністю Давтян.

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling