Харьков

Армейцы Харьковщины пытаются наладить диалог со школьниками

11 Грудня 2015 20:03

30 десятикласників з Мереф’янської школи 6 сьогодні відвідали навчальну базу 92 бригади, що у Башкірівці, повідомляє Главное.

Для цієї частини участь у АТО почалася з березня 2014 року, тоді вони захищали кордон Харківської області.

Сьогодні основна частина бійців батальйону знаходиться у зоні збройного конфлікту та на лінії розмежування.

Тому казарма, яку показували школярам була майже порожня, залишилися лише мала частина бійців,  що підтримують порядок на навчальній базі.

“Сподіваюся, ви ніколи не відчуєте і не зрозумієте що таке війна. А вона починається лише за 300 кілометрів від сюди. І там помирають люди”- декілька раз акцентує замкомандира артилерійського дивізіону по роботі з особовим складом майор Шевченко.

Офіцери проводять екскурсію основними місцями військової частини, показують стрілецьку зброю, парк бронетехніки та навіть влаштувують змагання з розбирання автомату.

Від школярів, як не дивно, змагається дівчина Соня.

Поспілкувавшись з дівчиною кореспондент Главного дізнався, що їй дуже подобається предмет “Захист Вітчизни”, але незважаючи на це, пов'язувати своє життя збирається з вихованням дошкільнят.

“Душа до цього лежить,але покласти на це життя не хочу. Мені здається це не жіноча справа”- розповідає Соня.

Серед хлопців бажаючих у подальшому навчатися військовій справі також не знайшлося.

Дмитро говорить, що своє відношення до військових після спілкування з ними змінил, але працювати хоче у поліції.

“Раніше я думав що військові як роботи, які виконують лише накази,але побачив, що вони звичайні люди, які мають сім'ї та почуття. Було цікаво подивитися, як живе звичайний рядовий”.

Захід проходив за ініціативою харківського облвійськомату у рамках військово-патріотичного виховання, а не роз’яснювальної роботи з призовниками, коментує прес-секретар Олег Шевцов.

“Задумка у тому, щоб кожен хлопець ставав справжнім чоловіком. Ми хочемо дати їм можливість потримати у руках зброю, подивитися на справжній танк, поспілкуватися з військовими та побачити умови їх життя.Таке можливо лише у військовій частині, тому що до школи ми зброю привезти не можемо. Подібні заходи будуть проходити і надалі.”

Нагадаємо, Нацгвардія,військові та облвійськомат вже зустрічалися з школярами Харківщини у рамках засідання Ліги Старшокласників.

Діана Краснікова, Андрій Брук
студенти 3 курсу факультету кіно та телебачення
Харківської державної академії культури


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling