Общество

Черниговские волонтеры спешат на помощь "Карпатской сечи"

13 декабря 2015 09:58

Чернігівський Центр підтримки добровольців вкотре доставив гуманітарний вантаж на передову для воїнів-добровольців. З Чернігова виїхали два автомобілі, вщент завантажені продовольством, теплими речами та технічними засобами, повідомляє Главное з посиланням на Портал Чернігова.

Перший візит був здійснений на позиції добровольчого батальйону «Карпатська Січ» у селищі Водяне Ясинуватського району Донеччини. Бійці отримали бензопилу, ручні пилки, лопати, сокиру та «буржуйку». Перші дні зими на Донеччині принесли перші серйозні заморозки, тому потреба в обігріваючих засобах є нагальною. Також бійці «Карпатської Січі» отримали плащі ОЗК, термобілизну, теплі шкарпетки й шапки, ковдри, підшоломники і, звичайно ж, продукти – овочі та консервацію.

Надалі шлях чернігівських волонтерів пролягав через Піски. В селищі вже більше року не вщухають бої, до позицій зруйнованого Донецького аеропорту – рукою подати! Тут на крайній 18-й точці розташовані позиції добровольчого батальйону ОУН. Умови у воїнів, м’яко кажучи, спартанські, адже за рік активних обстрілів тут вціліло всього кілька будівель.

Бійцям ОУНу передано бензопилу, сокири, лопати, ручні пилки та дизельний генератор, який за власний кошт закупили чернігівські підприємці і меценати Сергій Даниленко та Сергій Кнуренко. Наступають холоди, тож бійцям подарували комплекти термобілизни й інші теплі речі, плащі ОЗК. Не забули й про харчі. Добровольцю з позивним «Монгол» чернігівці подарували новенький бронежилет.

Поверталися в Чернігів з почуттям легкої втоми та виконаного обов’язку. Але відпочивати волонтери довго не звикли, адже на передовій їх чекають захисники, що вже встигли стати рідними. Одинадцятого грудня вони знову вирушать на Донеччину, аби відвезти на ротацію бійців та доправити гуманітарний вантаж добровольцям.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling