Общество

В Запорожье банк пытается забрать квартиру у погибшего бойца АТО

25 декабря 2015 14:20

У Запоріжжі Банк "Аваль" намагається виселити з квартири сім'ю загиблого героя АТО Меружа Мірошниченка. Про це повідомив народний депутат Валентин Манько, пише Главное з посиланням на Еспресо ТБ.

Спробу забрати житло 23 грудня поточного року зупинили активісти юридичної організації "Лекс Ліга" і представники Єдиного союзу патріотів України, які пікетували відділення банку в Запоріжжі.

Меруж Мірошниченко під позивним "Скіф" загинув 12 серпня 2014 року, коли автобус з бійцями потрапив у засідку на блок-посту під Донецьком на об'їзній трасі біля залізничної станції Мандрикіно. На той момент у нього залишалася вагітна дружина і син. Зараз молодшій дитині Спартаку 11 місяців.

Квартиру Меруж Мірошниченко взяв у кредит ще до участі в АТО. Як повідомляє Валентин Манько, вдова героя, перебуваючи в декреті, не спроможна погасити борг за кредитом. Тим не менш, представники банку на жодні переговори не йшли, щоб посприяти вирішенню питання щодо виплат сім'ї, глава якої захищав Батьківщину і всіх українців. Сім'ю з квартири виписали, а саме житло у банку планували виставити на продаж.

"Меруж загинув як герой, захищаючи свою країну. Віддавши життя за вільну і справедливу Україну. Але сьогодні банк зібрався відібрати житло у його дружини і трьох дітей. І, якщо держава заплющила на це очі, то ми, народ України, будемо захищати солдатську вдову і дітей нашого героя. І, слава богу, є позитивний результат. А таких ситуацій сотні, і наші юристи та активісти в прямому сенсі слова цілодобово допомагають сім'ям бійців із багатьма проблемами. Пора їх вирішувати. І будувати країну, де будуть гідно ставитися до героїв АТО та їх сімей", - заявив Валентин Манько.

На сьогодні зусиллями правозахисників і представників партії Єдиний союз патріотів України знайдено компроміс з банком і прийнято рішення не виселяти сім'ю героя АТО, не нараховувати відсотки за кредитом. Далі буде розпочато реструктуризацію боргу. А при внесенні сім'єю загиблого певної суми залишок кредиту погасить сам банк, повідомили активісти.

"Банк готовий піти на будь-які сценарії врегулювання цього конфлікту, але головний пропонує внести якусь мінімальну суму, яка обговорюється десь вище. Але не менше вартості цього об'єкта. Після цього буде прощення боргів та іншого", - резюмував правозахисник Олексій Гармаш.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling