Экономика

Стало ясно. как средства "на восстановление Донбасса" уплывают в карманы барыг

6 января 2016 10:09

Співробітники Служби безпеки України блокували схему розкрадання бюджетних коштів виділених на будівництво та капітальний ремонт об’єктів транспортної та соціальної інфраструктури регіону. Про це повідомляє Главное з посиланням на прес-службу СБУ.

Відповідальні за цю сферу діяльності підприємства та установи уклали угоди на виконання робіт з низкою комерційних структур. Отримавши державні кошти, комерсанти створили кілька підконтрольних підприємств з ознаками фіктивності. На їх рахунки вони переводили гроші, отримані начебто за постачання будматеріалів та інші послуги. Потім кошти переводилися у готівку та привласнювалися зловмисниками.

Співробітники спецслужби спочатку затримали кур’єра, який перевозив для комерсантів понад півмільйона гривень. Під час проведення обшуків в офісах фірм, помешканнях та в автомобілях фігурантів справи правоохоронці вилучили готівку на суму майже мільйон гривень, велику кількість карток-ключів доступу до системи "клієнт-банк" інших підприємств, бухгалтерську документацію тощо.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 190 та ст. 205 Кримінального кодексу України. На вилучені кошти накладено арешт.

Тривають оперативно-слідчі для встановлення розміру збитків нанесених державі цією оборудкою та перевіряються інші угоди підприємців, реалізація яких могла заподіяти шкоди держбюджету.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling