Політика

Порошенко переговорил с елбасы

12 Січня 2016 14:41

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Президентом Республіки Казахстан Нурсултаном Назарбаєвим, повідомляє Главное з посиланням на прес-службу Порошенка.

Глави держав обговорили хід реалізації домовленостей, досягнутих за результатами візиту Президента України до Астани 8-9 жовтня 2015 року, а також перспективи інтенсифікації співпраці у стратегічно важливих для обох країн сферах.

Окремо Президенти обох держав обговорили ситуацію, що склалася у зв'язку з російським ембарго на українську продукцію та заборону на транзитні перевезення.

Казахстанська сторона підтвердила свою налаштованість на виконання чинних двосторонніх та багатосторонніх угод з Україною з метою недопущення будь-яких дискримінаційних заходів в українсько-казахстанській торгівлі.

Петро Порошенко наголосив, що подібні дії Росії порушують Віденську конвенцію щодо права міжнародних договорів, а також відповідні правила та норми СОТ. У зв’язку з цим Глави держав обговорили можливості налагодження транзиту українських товарів з метою запобігання негативному впливу дій Росії на товарообіг між Україною та Казахстаном, а також країнами Азії.

Президенти Порошенко та Назарбаєв також обговорили ситуацію на Донбасі, зокрема ініціативу української сторони щодо розгортання на окупованих територіях міжнародного миротворчого контингенту.

Глави України і Казахстану доручили зовнішньополітичним відомствам розпочати роботу з підготовки візиту Президента Республіки Казахстан Нурсултана Назарбаєва в Україну.


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling