Экономика

В Украине ликвидировали единственную госфабрику по производству спичек

18 января 2016 19:34

Державне підприємство «Рівненська сірникова фабрика» з смт Березне остаточно ліквідували.

Відповідне рішення ухвалила суддя Господарського суду Рівненськоі області Наталія Церковна, передає Главное з посиланням на zaxid.net.

Унікальне підприємство з виробництва сірників перебувало в стані банкрутства останні 10 років.

Процес ліквідації тривав останні два роки. Підприємство мало понад 22 мільйони гривень боргів, а через аукціони продано майна на 5 мільйонів, які розподілили між кредиторами.

Довідка: Виробництво сірників у смт Березне почалось у 1999 році, коли на базі заводу «Газотрон» було створено державне підприємство «Рівненська сірникова фабрика». Проектна потужність фабрики — 630 мільйонів коробок сірників у рік.

2004 року було зареєстровано ТОВ «Українська сірникова фабрика». 2011 року рішенням Господарським судом в Рівненській області ДП «Рівненська сірникова фабрика» було визнано банкрутом. Підприємство не змогло розраховуватися за лінію, яку надали йому в лізинг. Обладнання з виробництва сірників було вилучене.

У листопаді 2007 року інноваційна компанія передала обладнання в оренду ТОВ «Українська сірникова фабрика». Приватна фірма нині повністю займається випуском і реалізацією сірників, а державне підприємство постачає фірмі сировину, надає транспортні та послуги складування сірників.

ДП «Рівненська сірникова фабрика» і ТОВ «Українська сірникова фабрика» перебувають на одній території і працюють за договором про спільне виробництво сірників. Фабрика експортує свою продукцію в країни Балтії, Польщу і Румунію.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling