Политика

На Львовщине местное население вынуждено кормить и отогревать брошенных солдат 128 бригады

20 января 2016 20:40

Через халатність української влади бійці 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади, які відправляються на схід, змушені були без належного харчування три доби ночувати під відкритим небом на залізодорожній станції Добросин, що на Львівщині. Про це повідомив боєць батальйону «Січ», міський голова Рави-Руської Микола Зінько, який 16 січня 2016 року спільно із жителями села Добросин, місцевою владою та рава-руськими волонтерами організовував для українських бійців гарячий обід. повідомляє Главное з посиланням на transkarpathianews.

Микола Зінько розповів:

«На станції перебувають 600 наших захисників, які чекають відправки на схід одну, дві, а то й три доби. Хлопці мають із собою тільки сухпайки. У такий мороз для них не змогли облаштувати навіть польової кухні.

І ночують більшість із бійців під відкритим небом, оскільки вокзал на залізничній станції Добросин вміщає всього-на-всього 30 людей. Хлопці самостійно шукають дрова для розпалювання багаття. Так вони і зігрівалися ці два дні.

Хочу зазначити, що це не зона бойових дій, тут можна було організувати для бійців належні умови. Не розумію, чи це недоопрацювання влади, чи просто халатність, але знаю одне – логістика у питанні відправлення наших бійців на схід відсутня повністю.

Люди продовжують й надалі займатися волонтерською діяльністю, щоб допомогти солдатам. До прикладу, волонтери міста Рава-Руська зібрали кошти та закупили бійцям м'яса, люди у селі Добросин зварили картоплі, жінки ліплять та відносять хлопцям вареники. Якось солдатів ми гарячим нагодували, і це тішить».

Мысцевий депутат Богдан Юрдига переконаний, що бійці змушені будуть терпіти такі нелюдські умови до того часу, поки представники владних структур не почнуть виконувати своїх функцій. «Це просто абсурдно, коли видатки на оборону зростають, а бійці досі залишаються без мінімального забезпечення», – повідомив він.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling