Политика

Харьковский губернатор обвинил Одессу и Днепропетровск в «грязной игре против Украины»

29 мая 2009 20:21

Губернатор Харьковской области Арсен Аваков подверг резкой критике позицию властей Днепропетровска и Одессы, недовольных решением УЕФА о выборе городов-претендентов на проведение финальной части Евро-2012 в Украине.
 
В записи на своем блоге в Украинской правде, озаглавленной «Під дихало або Футбол без м’яча!», он призывает их опомниться и прекратить грязную информационную кампанию против Украины.
 
"Під дихало або Футбол без м’яча!

Брудна гра проти України

Минуло лише два тижні після прийняття рішення Виконкому УЄФА про вибір вісімки міст у Польщі і Україні, в яких мають пройти матчі фінальної частини ЄВРО-2012, як знову в наших, не самих кращих українських традиціях, почалася істерія пошуку зрадників, злочинців і змовників. Все б нічого, але ініціатори брехні і наклепів, настільки ж далекі від футболу, як і від місяця, почали психічну атаку на тих, хто практично забезпечив Україні перемогу в Кардіфі і, звичайно, перемогу у збереженні паритету (!!) у кількості міст між Польщею і Україною.
 
На превеликий жаль такі люди знайшлися в Дніпропетровську і Одесі. Ніхто не хоче чути про елементарну невідповідність цих міст вимогам УЄФА, ніхто не хоче тверезо подивитися на реалії і задати собі запитання: «Чому саме нам моглося але не спромоглося?» Мабуть такі люди не здатні аналізувати свої помилки, втім полюбляють пошук недоробок інших та смітинки в чужому оці.
 
Ось знайшлися навіть депутати, які пропонують Дніпропетровській міській раді прийняти постанову про визнання Григорія Суркіса персоною «нон-грата» в своєму місті. А деякі пішли ще далі. Кажуть, не будемо перераховувати кошти у Державний бюджет, і нехай раз у нас не грають у ЄВРО, то і у сусідів футболу бути не повинно. Така у депутатів міщанська екстериторіальність. І не можуть вони зрозуміти - якби не Григорій Суркіс, то ЄВРО обійшло б стороною не лише Дніпропетровськ та Одесу, але й усю Україну. Особливо намагається довести через суд(!) свою «позицію» мер Одеси, який на жодній нараді ані у Президента, ані у Прем’єра, ані у керівництва УЄФА так і не був, і бажання презентувати своє гостинне, сонячне місто, мабуть, і не мав.
 
Не подобається деяким «фахівцям» і віце-прем’єр Іван Васюник.
 
Людина, яка змогла об’єднати зусилля всіх, яка доводила свою державницьку і громадянську позицію, яка своєчасно попереджала про неприпустимість нехтування вимогами УЄФА, опинилася під «обстрілом» тих, хто гаяв час, почивав на досягнутому, не розуміючи, що рекомендації УЄФА обов’язкові до виконання. Це ж Європа! Там ніхто кулаком по столу не грюкає! Там рекомендують, і ті, хто не розуміє таких рекомендацій, залишаються поза межами футбольного поля.
 
Так і хочеться сказати: схаменіться, не треба кривдити людей, які зробили і продовжують робити для України стільки, скільки деякі наші обранці і ньюзмейкери не можуть зробити за все своє життя!"


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling