Политика

В Польше готовят закон, который позволит многим украинцам репатриироваться на историческую Родину

26 января 2016 10:10

Новий закон про репатріацію в Польщу буде готовий протягом декількох тижнів, перші поляки приїдуть на історичну батьківщину вже в другій половині року. Про це повідомляє Главное з посиланням на Польське радіо.

Уповноважена уряду з питань міжнародного діалогу Анна-Марія Андерс оголосила про централізоване фінансування репатріації поляків з колишніх пострадянських країн.

Польський уряд хоче, щоб упродовж 10 років до Польщі мали шанс повернутися всі охочі особи польського походження з-за східного кордону.

Прибувши на історичну батьківщину, ці люди отримували би більшу підтримку, ніж зараз.

Місцеві органи влади не нестимуть відтепер відповідальність за репатріацію — наголосила Андерс:

— Відповідальність за процес репатріації прийме центральна адміністрація. Досі цим займалися самоврядування, тому цей процес не діяв. Репатріанти зможуть розраховувати на низку соцвиплат, починаючи від покриття коштів проїзду і закінчуючи непоганим соціальним забезпеченням на початковому етапі перебування в Польщі, — наголосила вона.

На додаток до адаптації, держава доплачувала б також репатріантам за оренду квартир. За деклараціями уряду, на процес репатріації призначено кілька сотень мільйонів злотих. 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling