Политика

На Донетчине будут судить женщину – информатора террористов

2 февраля 2016 14:28

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування кримінального провадження стосовно жінки, яка працювала інформаторкою у терористів «ДНР». Про це повідомляє Главное з посиланням на прес-службу прокуратури.

Як йдеться у повідомленні, встановлено, що 52-річна мешканка Слов’янського району Донецької області впродовж червня-вересня 2015 року сприяла діяльності терористичної організації «ДНР».

Жінка збирала дані про дислокацію, чисельність, маршрути пересування військовослужбовців та військової техніки Збройних Сил України, які беруть участь у проведенні антитерористичної операції на території м.Миколаївка Слов’янського району Донецької області, м.Слов’янська та м.Артемівська Донецької області  та по телефону передавала їх терористам.

Слідчі встановили, що обвинувачувана контактувала безпосередньо з представником так званого Міністерства державної безпеки терористичної організації «ДНР». Зібрані інформаторкою дані у подальшому використовувались бойовиками проти органів державної влади та військових підрозділів України, які беруть участь у проведенні АТО на Донеччині.

Під час досудового розслідування жінка у скоєному зізналася та сприяла розкриттю злочину. Наразі обвинувальний акт стосовно неї скеровано до суду для розгляду по суті. Вона обвинувачується у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації).

Інформаторці загрожує до 15 років позбавлення волі.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling