Новости

В смерти жителей Краматорска от гриппа прокуратура обвиняет участковых врачей

8 февраля 2016 20:30

У Краматорську розслідується факт неналежного виконання професійних обов’язків дільничними лікарями, що призвело до загибелі людей. Про це повідомляє Главное з посиланням на прес-службу прокуратури.

Як йдеться у повідомленні, Краматорською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях за фактами смерті мешканців м.Краматорська від ускладнень після захворювання на грип.

В ході досудового розслідування встановлено, що у грудні 2015 року та січні 2016 року в стаціонарних відділеннях комунальних медичних установ «Міська лікарня №1» і «Міська лікарня №2» від двобічної пневмонії, що є ускладненням грипу, померли 53-річна  жінка та 36-річний чоловік. Ще один 46-річний чоловік помер за місцем мешкання.

Смерть людей настала внаслідок можливого недбалого ставлення до своїх обов’язків  дільничних лікарів, які під час огляду за місцем мешкання не провели необхідних заходів щодо постановки хворим правильного діагнозу і не госпіталізували їх до лікувальних закладів.

Дані за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою кваліфікацією за ч. 1 ст. 140 (неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником) КК України.

Наразі досудове розслідування триває.

Санкція статті передбачає до двох років позбавлення волі.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling