Политика

Когда генералам не до солдат или есть ли у офицеров честь?

11 февраля 2016 17:26

Поки 53 бригада "плаває" в наметах, а її бійці вимушені залишати полігон та йти відстоювати свою честь та гідність, пересувна казарма, яку представили ще в червні, досістоїть без діла у дворі командування.

Павло Хазан експерт з питань державного будівництва та інформаційної безпеки в своєму статусі у Facebook нагадав про проект Пересувна казарма, яку ще влітку представив і передав командуванню штабу сухопутних військ для подальшого виробництва Фонд оборони країни.

Але "генералам" не до простих солдат...

11 червня 2015 року, ми провели презентацію результатів одного з найбільш важливих і великих проектів Фонд Оборони Країни "Пересувна казарма!".
Конструкція розроблена та впроваджена в рамках спільного проекту з компанією-виробником "Нью АРК" і представляє собою мобільний трансформований модуль. Це дає можлівість військовим швидко розгортати комфортабельні польові бази де завгодно, в томук числі і в зоні бойових дій.
При транспортуванні модуль представляє собою стандартний 40-футовий контейнер, площина якого при розгортанні, яке навіть у польових умовах займає 90 хв., збільшується до 65-80 м².
Після презентації і Дніпрі для національних та регіональніх ЗМІ, ми привезли цей чудовий будиночок на одну із виставок воєнпрому до Києва, де протягом кількох днів він збирав оплески українських, американських, шведських, польськіх та канадійських військових, дипломатів та волонтерів. Це будинок зроблений відповідно до зелених технологій, дозволяє суттєво зберігати тепло та елктроенергію, має систему рекуперції, LED-освітлення та багато інших самих модернових систем.
Вже минуло більше півроку, як після виставки цей будинок знаходиться на подвір’ї командування штабу сухопотних військ України на вул. Дегтярівській 19 у Києві.
Цей проект ми змогли реалізувати завдяки спонсорам фонду, на нього було витрачано 3,5 млн гривень (на три таких будинка). Жодної копійки з державних джерел ми на це не отримали!!!
І тепер головне - питання. Чому керівництво Міноборони так досі не знайшло час, щоб взяти вже готові розроблені конструкції, сучасні, екологічно чисті, ефективні та недорогі і впровадати це в армії?????
Я впевнений, що бійцям 53 бригади, що знаходиться в Широкому Лані, такі умови повністю задовольнили. Треба витрачати державний бюджет ефективно і дбати про наших солдатів, як дбає про своїх вояків уряд Ізраїлю чи Великої Британії.
Широкий Лан став відомим через активну позицію військових.
А скільки ще таких місць, де українські солдати та офіцери знаходяться в нелюдських умовах? При цьому армія продовжує витрачати чималі гроші на капітальне будівницво та фортифікаційні споруди, які потім ніхто не використовує.
Ми готові надати всі необхідні документи для впровадження цього проекту на державному рівні. Але хочу знову зазначити, що питання оборони країни - це пряма функція уряду та урядових установ, а не благодійних фондів та волонтерів.

 

11 червня 2015 року, ми провели презентацію результатів одного з найбільш важливих і великих проектів Фонд Оборони Країн...

Опубликовано Pavlo Khazan 10 февраля 2016 г.

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling