Политика

КИУ призывает Порошенко ветировать закон о "партийной диктатуре"

16 февраля 2016 19:56

Комітет виборців закликає президента Петра Порошенка ветувати прийнятий Верховною Радою закон про "партійної диктатури".

Про це йдеться в коментарі, оприлюдненому на сайті КВУ у вівторок, повідомляє Главное.

Приводимо текст заяви:

Сьогодні, 16 лютого, Верховна Рада України прийняла в цілому законопроект №3700 "Про внесення змін до Закону України "Про вибори народних депутатів України" (щодо виключення кандидатів у народні депутати України з виборчого списку у багатомандатному окрузі)", чим фактично встановила в Україні «партійну диктатуру». За проголосувало 236 народних депутатів.

Відтепер партії отримують можливість виключати із свого виборчого списку будь-якого кандидата після встановлення результатів виборів. Фактично це дає можливість партіям переглядати результати виборів в ручному режимі. Законопроект № 3700 не має нічого спільного із демократією та розвитком парламентаризму, а також суперечить Коаліційній угоді. Право обирати народних депутатів належить виключно громадянам України, а спроба узаконити зміну результатів виборів партіями є узурпацією державної влади.

КВУ закликає Президента України, як гаранта додержання Конституції України, ветувати законопроект № 3700 як такий, що порушує виборчі права громадян.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling