Общество

Нацгвардия Украины начала тренировки по стандартам НАТО

17 февраля 2016 19:15

Бійці Нацгвардії зараз проходять навчальний курс, який триватиме 45 днів. Випускників, які після підготовки стануть інструкторами, навчають виключно українські військові, які влітку і восени переймали досвід у американських колег. Впродовж 3 місяців натівці вчили їх усіх елементів: тактичної медицини, штурму та стрільби.

17 лютого у навчальному центрі Національної гвардії України у м. Золочів Львівської області інструктори разом із курсантами вчилися штурмувати будівлі. За легендою, приміщення звільняють від бойовиків. Цивільних немає, тому стріляють на ураження. За противника – симулятор, яким керує інструктор. А от стріляють по мішенях різнобарвними кульками, повідомляє Главное з посиланням на zaxid.net.

«Пейнтбол нам сприяє для того, щоб військовослужбовці бачили як вона вражає ціль, дані мішені нам допомагають імітувати противника і використовують також АКМ, в яких є холості набої», – розповідає інструктор Анатолій

У приміщенні діють так, як вчили американці, але не забувають і про власний бойовий досвід. Відпрацьовані методики також долучають до натівського курсу. А ще мають інструктаж з тактичної медицини. Група вояків пересуваючись лісосмугою потрапляє у засідку. Один боєць поранений, тож завдання інших – врятувати йому життя. Усе наближено до реалій: холості набої, зімітована артеріальна кровотеча та накладання турнікетів. Вояки ретельно шліфують вміння, бо розуміють, що злагодженість – це врятоване життя напарника у бою.

«Зараз в Україні немає правильної злагодженої системи, немає правильної евакуації з поля бою. До медиків вона проводиться за допомогою волонтерів. Просто дії не медиків, а людей, які пройшли якісь курси , а повинна працювати система», – пояснив інструктор з тактичної медицини Володимир Званяцький.

Військові самі зізнаються, що системи поки що немає. Та й евакуація не завжди можлива. Тому ще пильніше вправляються у стрільбі не тільки стрілецької, але й важкої техніки. А ще нацгвардійців тренують працювати у відкритій місцевості за системою «люди-техніка». Аби реально оцінити навики кожної бойової групи, інструктори використовують рухомі мішені.

«Підойм мішені відбувається за 0,9 секунди і програмується різними тактичними способами, після якого вистрілу вона буде падати – після першого чи п’ятого, через який час вона підійметься і все це фіксується пам’яттю програми. Ми можемо оцінити дану групу, яка працювала», – додав інструктор Сергій.

Інструктори навчають не лише групи, але й проводять індивідуальні тренування. Усі ці нацгвардійці тренуватимуться півтора місяця, а потім складуть іспит, чи зможуть вони самі тренувати інших.

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling