Политика

Полтавщина отправила на учения первых контрактников (фото)

25 февраля 2016 20:50

У Полтавському обласному військовому комісаріаті відбулася урочиста відправка до навчальних центрів Збройних Сил України першої групи громадян, які виявили бажання проходити військову службу за контрактом.

Про це повыдоляє Главное з посиланням на прес-службу МО.

Серед 95 претендентів більше 60 відсотків мають досвід армійської служби, а близько двадцяти – брали участь у бойових діях у районі проведення АТО. Як зазначив заступник обласного військового комісара по роботі з особовим складом підполковник Едуард Бородай, свідомий вибір кожного з майбутніх контрактників та їх позитивна налаштованість на сумлінне виконання службових обов'язків є реальним покажчиком росту авторитету Збройних Сил та престижу військової служби. Про це свідчить і значне збільшення, порівняно з минулим роком, кількості бажаючих укласти контракт.

– Нинішня каденція майбутніх контрактників отримає необхідну фахову підготовку у восьми навчальних центрах Збройних Сил України строком до двох місяців. Після цього вони будуть розподілені по військових частинах і підрозділах, де пройдуть бойове злагодження і розпочнуть виконання посадових обов'язків, – поінформував підполковник Едуард Бородай.

Офіцер зазначив, що найбільший рейтинг затребуваності сьогодні мають такі військові спеціальності як танкісти, артилеристи, десантники, водії, спецпризначенці та зв'язківці.

Щирі побажання воїнам-захисникам пролунали від представників органів обласної влади, духовенства та громадських організацій. Завершились урочистості концертною програмою мистецького творчого центру «Арсенал» та переглядом тематичного відео про історію та життєдіяльність Збройних Сил України.

З Чернівецького обласного збірного пункту у районному центрі  Кіцмань до навчальних центрів вирушили 53 кандидати на військову службу за контрактом.

До цього хлопці пройшли медичну комісію та професійний відбір.

– Насамперед, ми орієнтуємось на молодих людей, які мають досвід військової служби. Але й старші досвідчені військовослужбовці нам теж потрібні. Для залучення громадян на військову службу за контрактом ми проводимо інформаційно-роз’яснювальну роботу, до якої долучаємо представників органів державної та місцевої влади, центрів зайнятості, навчальних закладів та засобів масової інформації. Потенційні контрактники повинні знати, що той, хто вступає до війська, отримує значні гарантії від держави. У результаті, з нового року кількість осіб, які бажають укласти контракт зі Збройними Силами, в нашому регіоні значно збільшилась, – розповів заступник Чернівецького обласного військового комісара по роботі з особовим складом та громадськістю підполковник Валерій Мовченюк.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling