Политика

Интрига лопнула: встреча Яценюка с Ахметовым носила исключительно рабочий характер

24 марта 2016 19:25

Пресс-секретарь премьер-министра Ольга Лаппо заявила, что Арсений Яценюк встречался с Ринатом Ахметовым как с владельцем бизнеса "в рамках мониторинга деятельности крупнейших предприятий". Об этом она написала на своей странице в Facebook.

Щодо численних запитів ЗМІ стосовно зустрічі Глави Уряду із Рінатом Ахметовим.
Це була одна із багатьох планових зустрічей Прем’єр-міністра України, які він проводить із власниками, керівниками та менеджерами бізнесу - як державного, так і приватного, в рамках системного моніторингу Кабінетом Міністрів діяльності найбільших підприємств, які забезпечують створення робочих місць, сплату податків та експортну валютну виручку.
Арсенія Яценюка як Главу Уряду турбувало питання зменшення обсягів валютної виручки від компаній, в тому числі власником яких є Рінат Ахметов, що може потягнути за собою зменшення сплати податків до державного бюджету.
Прем’єр-міністр отримав пояснення, що зменшення обсягу валютної виручки пов’язане із суттєвим падінням на зовнішніх ринках цін на експортну продукцію компаній, до яких має відношення Рінат Ахметов. Зокрема, метал та руду. На зустрічі також обговорювалося питання стимулювання експорту.
Результатом цієї бесіди є запланована зустріч Глави Уряду із найбільшими експортерами з метою вжиття заходів стимулювання збільшення обсягів експорту, валютних надходжень в країну, збереження робочих місць та курсової стабільності.

 

Щодо численних запитів ЗМІ стосовно зустрічі Глави Уряду із Рінатом Ахметовим. Це була одна із багатьох планових зуст...

Опубликовано Ольгой Лаппо 24 марта 2016 г.

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling