Общество

Украинские летчики совершили важный международный перелет (фото)

9 апреля 2016 11:45

Український військовий літак Іл-76МД доставив з авіабази США "Туле" пальне на датську полярну станцію "Норд" на півночі Гренландії. Як інформує "Главное", про це повідомила прес-служба Міноборони.

Переліт проходив у рамках українсько-данської операції "Північний сокіл — 2016".

"В рамках цієї операції екіпаж військово-транспортного літака Іл-76МД успішно здійснив перший переліт з аеродрому "Туле" на данську полярну станцію "Норд", у ході якої було перевезеного понад 34 тисячі літрів пального та близько 26 тонн вантажу", - говориться у повідомленні.

"На острові Гренландія українські військові льотчики виконують завдання у важких кліматичних умовах Арктики — при температурі повітря до -50 градусів і при швидкості вітру до 15-20 метрів за секунду, а також за відсутності наземних радіотехнічних засобів навігації та запасних аеродромів", - додають у Міністерстві оборони України.

Спільна українсько-датська операція "Північний сокіл - 2016" триватиме протягом квітня. В її рамках військово-транспортним літаком Іл-76МД Повітряних сил ЗСУ планується перевезти понад 350 тисяч літрів пального та інший вантаж з авіабази США "Туле" (західна частина Гренландії) на полярну станцію "Норд".

А 31 березня в іншому напряму - до Антарктики - вирушила 21 Українська антарктична експедиція, яка зимуватиме на станції "Академік Вернадський".


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling