Криминал

Разведка: боевики проводят активную ротацию на передовой

10 апреля 2016 18:43

Протягом доби противник наростив інтенсивність вогневого впливу на підрозділи сил АТО. Зафіксовано 91 обстріл позицій Збройних Сил України (за минулу добу – 73), з яких 47 – на Донецькому та 22 – на Маріупольському напрямках.

На Донецькому напрямку продовжується інтенсивне переміщення вантажного автотранспорту з метою забезпечення ротації особового складу передових підрозділів та поповнення їх боєкомплекту. Як пов відомляє "Главное" про це інформує ГУ розвідки Міноборони України.

У районах н.п.Авдіївка та Донецького аеропорту відмічено застосування противником безпілотних летальних апаратів для ведення розвідки позицій сил АТО.

Зафіксовано чергові факти постачання паливно-мастильних матеріалів для потреб 2 АК (Луганськ) ЗС РФ. 8 квітня ц.р. до н.п.Ровеньки прибув ешелон з дизельним пальним (280 тонн).

Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність 122-мм РСЗВ “Град”, артилерійських систем калібром понад 100-мм, танків і мінометів у районах Карло-Марксове, Ясинувата, Яковлівка, Донецьк, Макіївка, Шахтарськ та Торез.

Встановлено чергові втрати особового складу розвідувальних підрозділів 1 АК (Донецьк) ЗС РФ, що здійснюють диверсійно-розвідувальні акції у районі н.п.Авдіївка. 9 квітня ц.р. поранено чотирьох російських військовослужбовців 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) та 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка).

З огляду на небезпеку участі в активних бойових діях та поступове розуміння неминучості покарання за скоєння воєнних злочинів на тимчасово окупованих територіях сходу України, відмічаються факти масового звільнення військовослужбовців у підрозділах 1 (Комсомольське) та 5 (Макіївка) окремих мотострілецьких бригад 1 АК ЗС РФ. З метою прискорення процесу розгляду рапортів на звільнення та повернення до Росії, російські військовослужбовці вдаються до демонстративного зловживання спиртними напоями, у т.ч. числі під час несення служби зі зброєю. 9 квітня ц.р. комендатурою м.Макіївка було затримано чотири військовослужбовця 5 омсбр, що самостійно залишили пости бойового чергування зі зброєю, розпивали спиртні напої, грубо порушували громадський порядок та під час затримання вимагали надати їм можливість повернутися додому живими.

Підтверджено, що реальною причиною панічних настроїв мешканців Луганська, викликаних розміщенням на території колишнього Луганського вищого військового авіаційного училища штурманів двох артилерійських батарей та семи вантажних автомобілів з боєприпасами, стала помилка командира 7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК полковника ЗС РФ О.Бушуєва. Психічно не врівноважений російський полковник, як за звичай, по своєму зрозумів завдання командування російських окупаційних військ направити для підготовки до військового параду з нагоди Дня Перемоги зразки артилерійського озброєння та сім автомобілів марки КАМАЗ для перевезення особового складу парадних розрахунків.

Не дивлячись на стагнацію російської економіки, воєнно-політичне керівництво Російської Федерації продовжує виділяти з бюджету значні кошти для продовження підривної діяльності на тимчасово окупованих територіях сходу України. Встановлено, що на початку квітня ц.р. з бюджету РФ надійшло близько 800 млн. російських рублів, з яких:

775 млн. призначається для утримання тієї частини адміністративного апарату та силових структур т.зв. ДНР та ЛНР, де службу за контрактами з російською окупаційною владою проходять переважно місцеві жителі;

25 млн. призначено для домінування російської пропаганди: на придбання телекомунікаційного обладнання для Донецького обласного радіотелевізійного передавального центру, станцій-ретрансляторів Тореза та Горлівки, а також для запуску проектів “цифрового мовлення” в н.п.Стаханов, Красний Луч і Чорнухине (на ці проекти передбачено 700 тис.).

Розкрита схема фінансових махінацій з частиною бюджету Росії, що виділяється на продовження збройної агресії проти України та утримання тимчасово окупованих територій Донбасу, створена за безпосередньої участі т.зв. міністрів фінансів “ЛНР” Є.Мануйлова та “ДНР” Є.Матющенко:

для списання вкрадених коштів активно використовуються проекти відновлення інфраструктури населених пунктів, які знаходяться впритул до зони активних бойових дій із застосуванням т.зв. “револьверного” принципу (один об’єкт може відновлюватись декілька разів) та навмисних обстрілів “вже відновлених” будинків;

25% виділених з російського бюджету коштів повертається в Москву російським корумпованим чиновникам у вигляді “подяки” за їх допомогу в отриманні та списанні;

ще 15-20% – розкрадається на місцях, місцевими функціонерами;

біля 10% – призначається співробітникам ФСБ, як плата “за дах”.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling