Политика

Служащие "Карпатской сечи" собрались массово разрывать контракты с ВСУ (заявление)

12 апреля 2016 15:26

Об этом говориттся в заявлении командира подразделения Олега Куцина, размещенном на странице "Карпатской сечи" в соцсети. Основная причина массового разрыва контрактов с ВСУ - принятое военными чиновниками решение о расформировании добробата. 

Рішенням високопосадовців Збройних сил України Окрема зведена штурмова рота «Карпатська Січ» розпущена. В зв’язку з цим, як засновник і керівник спочатку Окремої добровольчої чоти «Карпатська Січ», а з травня 2014 року Окремої зведеної штурмової роти «Карпатська Січ» від імені своїх бойових побратимів змушений заявити наступне:

«Ми, бійці окремої добровольчої чоти «Карпатська Січ», солдати, сержанти та офіцери, що легалізувались у складі ЗСУ як зведена штурмова рота «Карпатська Січ» у складі 93-ї ОМБр захищаємо український народ, суверенність, незалежність та цілісність державної території України від самого початку проведення АТО. Несли службу у найгарячіших точках фронту, а саме: як добровольчий підрозділ – у н.п. Вуглегірськ, Дебальцеве, Піски, Мар’їнка, Авдіївка та у новому терміналі Донецького аеропорту, як військовослужбовці ЗСУ обороняли околиці Донецького аеропорту, н.п. Піски, Первомайське, Опитне, Водяне.

На заклик Президента України, розуміючи необхідність наведення порядку на лінії зіткнення з російськими агресорами, неможливості ефективного ведення бойових дій в умовах, коли існує декілька центрів прийняття рішень, навесні 2015 року одностайно прийняли рішення вступити до лав ЗСУ. Відповідно до державної політики по переходу на контрактну військову службу більшість військовослужбовців нашої зведеної роти перейшли на контрактну форму служби у Збройних силах України. Ті, хто вступили на службу, як мобілізовані, готові були продовжити службу, як контрактники. Станом на сьогодні ще декілька сотень українців-добровольців «Карпатської Січі» готові були підписати контракт зі ЗСУ.

Але з незрозумілих для нас причин нам доведено розпорядження про розформування нашого підрозділу. Разом з тим при входженні до складу ЗСУ, як єдину свою умову, ми висловили бажання служити в одному цілісному підрозділі, вживати свій бойовий прапор та відзнаки. Заперечень не було, наслідком чого і було створення зведеної штурмової роти, як тимчасової міри до вирішення питання про формування штатного підрозділу. Нам було запропоновано вільні посади 93-ї ОМБр, зокрема такелажниками, кухарями, працівниками польової лазні…

За весь період служби в лавах ЗСУ, дотримуючись усіх вимог визначених законодавством, що регулює порядок проходження військової служби та контракту про проходження громадянами України військової служби у Збройних силах України, ми свято і неухильно додержувалися Конституції України, Військової присяги, віддано служили Українському народові, сумлінно і чесно виконували службові обов’язки, вимоги військових статутів, накази командирів

Але нічим не обґрунтоване розпорядження про розформування нашого підрозділу, та повернення на «штатні посади» (такелажниками, кухарями, банщиками тощо) спонукало нас до прийняття рішення про розірвання контракту, підписаного з Міністерством оборони.

Таке ставлення до добровольців-патріотів при відсутності до нас претензій з сторони військового керівництва може говорити тільки про одне – це рішення прийняте в кабінетах політиків і направлене воно на системне добивання владою всього добровольчого руху в Україні, попри те, що ми зі свого боку не дали жодних приводів до такого до нас ставлення. Більше того, прийнявши рішення про вступ до лав ЗСУ, ми подали приклад усім добровольцям та суспільству на необхідність направити свою енергію на поборювання зовнішнього ворога Української держави. Ми реально втілювали в життя гасло українських націоналістів «Україна понад усе».

Відповідно до вищезазначеного, більшість військовослужбовців, що вступили до лав ЗСУ, як такі, що легалізовуються під прапором «Карпатської Січі» звертаються з рапортами про бажання розірвати контракти про проходження військової служби.

Олег КУЦИН, командир ОДЧ «Карпатська Січ».

 

ОКРЕМА ЗВЕДЕНА ШТУРМОВА РОТА «КАРПАТСЬКА СІЧ» ПРИПИНИЛА СВОЄ ІСНУВАННЯ Рішенням високопосадовців Збройних сил України ...

Posted by Окрема добровольча чота «Карпатська Січ» on Tuesday, April 12, 2016

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling