Харьков

Роман Семенуха: Завышенные цены в коммунальных аптеках Харькова - импотенция управления или что-то другое?

13 апреля 2016 11:02

"Знову хочу привернути увагу до цін на товари у Харківській області", - пише народний депутат України Роман Семенуха у своєму блозі на lb.ua.

"Я вже неодноразово наголошував, що у Харкові, у порівнянні з іншими великими містами України, ціни - одні з найвищих: на хліб, на ритуальні та комунальні послуги. Причина проста: неефективне управління та створення штучної монополії для отримання надприбутків обраними людьми. Це покривається різними державними органами, зокрема територіальним відділенням Антимонопольного Комітету України, керівник якого й досі зберіг свою посаду з часів попередньої злочинної влади. Припускаю, що людина - дуже потрібна і талановита.

Проведений аналіз цін у міських та муніципальних аптеках Харкова демонструє, що в середньому ціна в комунальних аптеках вища за ринкову (в комерційних мережах міста) на 15-20%. Дешевше можна придбати лише бинт, шприци та буквально пару найменувань ліків. Різниця на дорогі препарати може сягати 500 грн. Звертаю увагу, що комунальні аптеки міста знаходяться фактично у монопольному становищі, бо мають унікальне право розташування у комунальних медичних установах: лікарнях та поліклініках. Власники комерційних аптек говорять про те, що відкрити аптеку у комунальних закладах охорони здоров’я фактично неможливо.

Депутати Харківської міської ради звернулися до начальника департамента охорони здоров’я Юрія Сороколата з запитанням щодо причин завищених цін в комунальних аптеках. Відповідь вражає: у хворих завжди є вибір, вийти з лікарні та купити препарат у будь-якій комерційній аптеці. Коментарі, гадаю, зайві…

Переконаний, що даний факт має бути ретельно розглянутий усіма відповідними державними органами, зокрема правоохоронними. Вважаю, що власників комунальних аптечних підприємств та чиновників, які їх «покривають» треба притягнути до відповідальності. Адже комунальні підприємства створюються насамперед заради економії коштів городян, але, напевно, не всі готові працювати на благо харків’ян.

На фото - деякі показники порівнювального аналізу цін в комерційних аптеках та в одній з двох аптечних комунальних мереж." - звертає увагу нардеп.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling