Политика

Нардепы поддержали проведение Марша Равенства в Киеве

9 июня 2016 13:35

Комитет Верховной Рады по правам человека, нацменьшинств и межнациональных отношений и его председатель Григорий Немыря поддержали проведение "Марша равенства" ЛГБТ-сообществ в Киеве, запланированного на 12 июня.

Об этом говорится в заявлении председателя Комитета ВР, обнародованном на сайте парламента:

ЗАЯВА

Голови Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин НЕМИРІ Г.М. щодо підтримки Маршу рівності

12 червня 2016 року пройде чергова мирна правозахисна хода, Марш рівності,  на підтримку ідей особистої і суспільної безпеки, прав людини та недискримінації в Україні, не залежно від будь-яких ознак.

Наголошую на своїй стійкій повазі до прав людини і основоположних громадянських свобод.

Напередодні проведення Маршу рівності наголошую, що згідно зі Статтею 39 Конституції України, громадяни мають право збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації. Це - невід’ємне право кожної людини.

Забезпечення дотримання права на мирне зібрання є важливим показником демократичного розвитку суспільства. Саме тому висловлююсь на  підтримку мирної правозахисної ходи Маршу рівності та закликаю правоохоронні органи забезпечити правопорядок і безпеку під час заходу.

Сповідуючи Європейські та демократичні цінності  наголошую, що всі громадяни України мають конституційне право на мирний мітинг чи демонстрацію, а обов’язок держави - гарантувати безпеку учасників.

Базові права людини мають бути доступними і для ЛГБТ спільноти, а дискримінації, залякуванню та фізичній агресії по відношенню до меншин не має бути місця в правовій державі, яка прагне стати частиною європейської спільноти.

Наше спільне завдання -  побудувати толерантне, демократичне та європейське суспільство в Україні!

Заява підтримана СУСЛОВОЮ І.М., Головою підкомітету з питань гендерної рівності і недискримінації

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling