Общество

В Украине появится BankID

11 июня 2016 15:05

BankID – спосіб верифікації громадян через українські банки для надання адміністративних послуг через Інтернет. Заступник Міністра Юлія Клименко та директор департаменту ІТ Леся Чміль взяли участь у презентації моделі дистанційної ідентифікації клієнтів банків BankID на базі НБУ. Як інформує "Главное", про це повідомляє у Фейсбук Міністерство економічного розвитку і торгівлі України.

У заході взяли участь представники 30 українських банків, які обговорили запропоновану модель, а також проект Положення про Єдину національну систему дистанційної ідентифікації.

Юлія Клименко та заступник голови НБУ – Яков Смолій підписали Меморандум про співробітництво в питанні дистанційної ідентифікації клієнтів банків, які бажають отримати електронні адміністративні послуги через Єдиний державний портал poslugy.gov.ua

За словами Юлії Клименко, BankID - це шлях не лише до зменшення точок дотику громадянина та держави, а й суттєвого скорочення витрат для надання адмінпослуг. Такий інструмент суттєво полегшить доступ громадян до електронних послуг, бо сьогодні цей привілей був доступний, переважно, юридичним особам, які мають електронний підпис.

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling