Новости

Разведка сообщила, что Россия уже 12 часов, как может "широкомасштабно" наступать

4 августа 2016 12:29

4-8 августа российские войска на Донбассе могут пойти в наступление для расширения подконтрольных территорий. - Обнаружены признаки подготовки противника к боевым действиям на Донецком и Славянском направлениях (Светлодарский выступ). В период 4-8 августа существует угроза активизации наступательных или рейдовых действий с целью расширения подконтрольных территорий, - сообщает Главное управление разведки Минобороны Украины.

Виявлені ознаки підготовки противника до бойових дій на Донецькому і Слов’янському напрямках (“Світлодарський виступ”). У період 4-8 серпня ц.р. існує загроза активізації наступальних або рейдових дій з метою розширення підконтрольних територій.

Протягом доби противник продовжував обстріли підрозділів сил АТО із застосуванням заборонених Мінськими домовленостями 82 та 120-мм мінометів, а також 122-мм артилерійських систем. У зв’язку з проведенням у Мінську зустрічі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації в Україні та діяльністю представників місії ОБСЄ на окремих ділянках лінії зіткнення, суттєво знижено інтенсивність обстрілів у денний час доби.

Продовжується ведення противником розвідки сил АТО. 
Відмічено вихід розвідувальної групи 9 окремого штурмового полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ. Заплановано вихід диверсійно-розвідувальних груп у районах наступних населених пунктів: Майорськ, Зайцеве, Авдіївка, Опитне, Піски, Красногорівка, Мар’їнка.

Зафіксовано прибуття з території РФ до н.п.Іловайськ залізничного ешелону у складі: двох вагонів з протитанковими та протипіхотними мінами, шести – з боєприпасами, одного – з медикаментами, одного – з обмундируванням.

Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків, самохідних артилерійських установок та 122-мм ракетних систем залпового вогню “Град” у районах н.п.Ясинувата, Саханка, Макіївка, Тельманове, Харцизьк, Вуглегірськ та Зоринськ.

Зафіксовано чергові втрати в частинах та з’єднаннях 1 АК (Донецьк) ЗС РФ. 
3 серпня ц.р.:
загинуло четверо та поранено шестеро військовослужбовців 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) та 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ. Найбільших втрат зазнали підрозділи 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК ЗС РФ, у т.ч. серед командирів нижньої ланки (загинули командир роти та взводу 1 мотострілецького батальйону);
до моргу Обласної клінічної лікарні ім.Калініна (Донецьк) доставлено п’ять загиблих, а до спеціального відділення, відведеного під шпиталь для російських військовослужбовців – вісім поранених військовослужбовців зі складу спеціально сформованого на базі окремого розвідувального батальйону (Донецьк) 1 АК ЗС РФ розвідувального підрозділу “Волкодав” (рос.), який в ніч з 2 на 3 серпня ц.р. здійснив невдалий диверсійно-розвідувальний вихід у районі н.п.Красногорівка.

 


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling