Экономика

Украинец за 11 лет вырастил 400 тонн форели

7 августа 2016 08:13

Форелівник Олег Божик за 11 років побудував «з нуля» три форелеві господарства на заході України та виростив загалом близько 400 тонн форелі. Як повідомляє "Главное" про це у Фейсбук розповідає Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Три роки жив у Великобританії, але вирішив повернутися в Україну вирощувати форель. Олегу 36 років і він Віце-президент Української аквакультурної спільноти. За спеціальністю він «рибний ветеринар».

В дитинстві Олег спостерігав як його батько лікував рибу та консультував власників коропових господарств, це і стало головним фактором у виборі майбутньої професії. Розвитком форелевих господарств в Україні він займаєтсья уже 11 років і часто повторює: «Якщо ти вже почав займатися фореллю, то тобі ніколи не набридне».

За ініціативи Олега Божика вирішено розпочати роботу над програмою розвитку форелівництва в Україні. Відповідна робоча група вперше збереться в Держрибагенстві 6 вересня 2016 року. Мета роботи групи – збільшити у 5-річний строк виробництво української форелі до 10 тисяч тонн проти 1,5 тис, що виробляє сьогодні держава.

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling