Политика

Штаб АТО сообщил о 33 обстрелах позиций ВСУ за день

30 августа 2016 20:31

Сегодня с полуночи и в течение дня в зоне АТО боевики 33 раза обстрелы позиций украинской армии.

Об этом сообщает пресс-центр штаба.

У ніч з неділі на понеділок у Красногорівці знову було гаряче. Незаконні збройні формування ОРДО гатили сюди із ствольної артилерії калібром 122 мм та танків. Причому з танкової гармати вони стріляли 125-мм бронебійними кумулятивними боєприпасами. Внаслідок цих обстрілів значних ушкоджень зазнав приватний житловий сектор цього населеного пункту та сільськогосподарські угіддя агрогосподарства.
Слід зазначити, що Красногорівку бойовики НЗФ обстрілювали з напрямків Петровського району Донецька (Трудовського) та Старомихайлівки.
Військовослужбовці української сторони СЦКК зафіксували 7 влучань артилерійських боєприпасів у поле, яке належить сільськогосподарському підприємству «Красногорівсьске». Внаслідок вибухів постраждало п’ять ділянок сільськогосподарських угідь площею до 15 квадратних метрів кожна та пошкоджено ЛЕП.
У приватному житловому секторі міста спостерігачі Спільного центру знайшли рештки від 125-мм бронебійних кумулятивних снарядів. Вони влучили у подвір’я по вулицях Ворошилова та Ломоносова. Від їхніх розривів вибиті вікна житлових будинків, а фрагментами снарядів пошкоджено фасади цих споруд. Серед мирних мешканців постраждалих не має.
Разом з тим, залишається незрозумілим, яку мету переслідували бойовики НЗФ ОРДО, використовуючи такі специфічні танкові боєприпаси, адже вони ефективні, в основному, для боротьби із броньованими об’єктами, наприклад, танками. Хоча, якщо б вони влучили у будинок – руйнування були б набагато більші.
Всі матеріали фіксації порушення режиму припинення вогню та застосування з боку НЗФ ОРДО озброєння, яке заборонене Мінськими угодами, передані представникам СММ ОБСЄ в Україні.

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling