Политика

Порошенко наградил 55 военнослужащих ВСУ. Из них 21 - посмертно

30 сентября 2016 09:49

Президент Петр Порошенко отметил государственными наградами 55 военнослужащих Вооруженных сил Украины. Из них 21 - посмертно.

Об этом глава государства сообщил в своем Facebook.

За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті України відзначив державними нагородами 55 військовослужбовців Збройних Сил України, з них 21 – посмертно.

Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня відзначено капітана Руслана Мимріна, ще трьох військових нагороджено орденом посмертно – капітана Віктора Левківського, старшого лейтенанта Олега Дьяченка та старшого сержанта Павла Вождєва.

Старший сержант Павло Вождєв з 11 вересня 2014 року ніс службу на передових позиціях та неодноразово вступав у збройне протистояння з бойовиками. 18 липня 2016 року у ході чергового бою з диверсійно-розвідувальною групою противника знищив кулеметний розрахунок ворога, але під час зміни вогневої позиції потрапив під мінометний обстріл та отримав поранення не сумісні з життям.

Старший лейтенант Олег Дьяченко неодноразово брав участь у відбитті нападів противника в зоні АТО. Загинув 24 серпня 2016 року під час мінометного обстрілу ворогом позицій опорного пункту, поблизу Красногорівки.

Капітан Віктор Левківський під час оборони табору роти, що розташовувалась у Новоселівці Тельманівського району Донецької області, та евакуації постраждалого особового складу отримав мінне поранення, в результаті якого загинув.

Вічна пам’ять захисникам України.

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling